HC Energie Karlovy Vary

Aukce dresů pro Nicolase vynesla 23.200 korun!

Po dvou letech spustila HC Energie opět charitativní aukci s cílem finančně podpořit nyní pětiletého Nicolase Úbla z Chebu. Ten se od malička potýká s řadou zdravotních potíží, absolvoval několik operací a rehabilitace jsou pravidelnou součástí jeho života. Dražba originálních hracích dresů nakonec vynesla krásných 23.200 Kč!

V aukci, která skončila ve středu 19. prosince, byly draženy originální hrací dresy Matice Podlipnika, Martin Rohana, Stanislava Balána a Tomáše Rachůnka. Právě dres útočníka první formace byl vydražen za nejvyšší částku 13.700 Kč!

Vydražené dresy

Tomáš Rachůnek - 13.700 Kč
Martin Rohan - 4.200 Kč
Matic Podlipnik - 2.800 Kč
Stanislav Balán - 2.500 Kč

Dopis Ivany Úblové, Nicolasovy maminky

Nicolas v dubnu oslavil své páté narozeniny. Jak víte, už od raného věku se potýká s těžkým kombinovaným postižením vlivem chybně vedeného porodu, což má vliv na fyzickou i mentální stránku vývoje.

Krátce po narození Nicolasovi lékaři diagnostikovali hydrocefalus, při němž dochází k abnormálnímu hromadění mozkomíšního moku v komorách mozkových. Následovala operace, při níž lékaři zavedli Nicolasovi hadičku, která odvádí přebytečný mozkomíšní mok do dutiny břišní.

Na základě provedených vyšetření nakonec lékaři zjistili, že má Nicolas syndrom Dandy-Walker – vzácné onemocnění, které postihuje vývoj mozku a dochází při něm k jeho deformacím, což má za následek problémy s pohybem, koordinací i intelektem dítěte. Právě fyzické omezení je výrazné i u Nicolase – má ochrnutou celou pravou polovinu těla.

Překonáme rok 2016?

Aukce dresů pro Nicolase Úbla proběhla už v roce 2016. Fanoušci, hráči a realizační tým chlapce podpořili částkou 45 tisíc Kč.

Ve třech letech došlo k dalšímu projevu poškození mozku a Nicolas se začal potýkat s častými nočními epileptickými záchvaty. S rostoucím věkem se více projevuje i porucha pozornosti a řeči.

Nicolas svůj život tráví převážně v nemocnici nebo na nejrůznějších pobytech, kde intenzivně vše procvičuje a podstupuje různé terapie. Má za sebou pět operací. V letošním roce mimo jiné absolvoval ortopedickou operaci pravé nohy a další operace jej čekají. Důležitá je soustavná, pravidelná a bohužel i nákladná neurorehabilitace.

Cílem je Nicolase posouvat v psychomotorickém vývoji dál pomocí různých kompenzačních a rehabilitačních pomůcek. V současnosti je nutná realizace bezbariérového bydlení včetně úprav s cílem připravit důstojné a vhodné bydlení, které si Nicolas zaslouží a které mu alespoň částečně usnadní život.

Nicolas s maminkou posílají pozdrav i poděkování za každou korunku, která znamená ulehčení Nicolasova života.