HC Energie Karlovy Vary

Díky, trenére! Blanka Jiskrová zabojuje o titul Trenér mládeže 2020

Hlavní trenérka přípravkových kategorií Blanka Jiskrová postoupila do výběru 16 trenérů mládeže, kteří si to rozdají o titul Trenér mládeže 2020! V anketě Díky, trenére se dlouholeté karlovarské trenérce nejmenších hokejistů podařilo zaujmout a v konkurenci dalších 300 koučů postoupila do předfinálového výběru 16 nejlepších.

Jiskrová patří ke stálicím trenérského štábu Energie. S trénováním dětí začala ještě na staré hale před čtrnácti lety, kdy jejímu synovi Štěpánnovi, rovněž hráči Energie, byly dva roky. Ještě předtím ale pracovala pro taneční školu nebo měla fitness v Sokolově. Nominace mezi 16 nejlepších trenérů si pro svůj celoživotní přístup k pohybu velice váží.

„Moc si vážím toho, že si někdo všímá práce trenérů a chce najít způsob, jak jim za ni poděkovat. Fandím všem ostatním trenérům, kteří rovněž postoupili a budu se těšit na společné setkání,“ uvedla skromně sympatická trenérka.

Ta velice pozitivně vnímá i přínos samotného projektu Díky, trenére. „Projekt Díky, trenére je dle mého názoru důležitý pro vnímání sportu pro veřejnost. Není to jen o těch hvězdách, je to o tom, jak moc je pohyb pro děti důležitý. Může člověku přinést do života návyk, radost, i když se z něj nemusí stát nový Jágr nebo Sáblíková, je to velmi podstatná součást života. Tím, že tomu mohu být přítomna, tak to mě moc těší,“ dodala.

Zástupkyně Energie tak má šanci navázat na dřívější úspěch karlovarské trenérské školy. Ve druhém ročníku ankety v roce 2016 totiž do závěrečného finále v Praze postoupila další zástupkyně Energie Zuzana Klejna Radostová.

O projektu Díky, trenére

Sportovně-společenská akce Díky, trenére funguje již šestým rokem opět za podpory finanční skupiny ČSOB, Nadace ČEZ a komunikační skupiny Konektor. Za cíl si bere zviditelnit práci lidí, kteří přivádí děti ke sportování.

Jak bude soutěž probíhat dál?

Na základě hodnocení komise a po konzultaci s jednotlivými sportovními svazy bylo vybráno v průběhu června Top 16 trenérů. Tyto trenéry a trenérky poté objede štáb Díky, trenére, zajímat je budou kandidáti v akci. O všech vybraných napíše články na web projektu a natočí krátký medailonek, který bude prezentován po různých sportovních webech.

Finální osmička trenérů se ohlásí začátkem října. O měsíc později se pak uskuteční Den trenérů mládeže, tedy velkolepé finále celé akce - konkrétně 8. listopadu 2020 v Praze na Dni trenérů mládeže v Aréně Sparta na Podvinném mlýně v Praze. Trenéři během něho předvedou svá oblíbená cvičení, která mají za úkol zaujmout diváky a porotu. Důraz bude kladen na kvalitu tréninku a zapojení dětí. Ukázka každého trenéra bude trvat maximálně 8 minut. „Zvu všechny, ať se přijdou podívat, je to zážitek. Uvidíte, že děti sportují rády a trenéři s nimi dokáží neuvěřitelné věci. Nebudou chybět tradiční soutěže pro diváky, hudební vystoupení a sportovní osobnosti. Bojovat se bude o ceny v celkové výši 195 000 korun a hlavně o titul Trenér mládeže 2020,“ dodal Petr Rydl, hlavní organizátor akce pro oficiální web Díky, trenére.