HC Energie Karlovy Vary

Domácí dvojboj, část druhá. Přijíždí České Budějovice

Po páteční bitvě s Třincem čeká na energetiky už v neděli další domácí zápas. V důležitém utkání přivítají v KV Areně tým Českých Budějovic. Motor hraje o přímý postup do čtvrtfinále, Energie o účast v předkole. V neděli půjde oběma týmům o hodně a to je ta nejlepší pozvánka pro všechny fanoušky. Začínáme v 15:30!
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

Doprovodný program

I během nedělního utkání bude pro fanoušky připraven bohatý doprovodný program. Už ve 14:00 hodin otevírá naše Fanzóna s řadou atrakcí nejen pro děti.

O soupeři

Motor prožívá dobrou sezonu a jeho výkony a výsledky ho se ziskem 74 bodů aktuálně řadí na sedmou příčku extraligové tabulky. Budějovice tak čtyři kola před koncem základní části stále bojují o přímý postup do čtvrtfinále, na dvojici Brno - Litvínov ztrácí čtyři body.

V boji o čtvrté místo ale Jihočeši v posledním týdnu dost zaváhali. Nejprve podlehli doma předposlední Mladé Boleslavi 0:1, posléze ve čtvrteční televizní předehrávce přímému konkurentovi z Litvínova 4:7.

Tým vedený Ladislavem Čihákem se i letos může spolehnout na nestárnoucího Milana Gulaše, lídra produktivity s 36 body (15+21), následovaný navrátilcem ze zámoří Jáchymem Kondelíkem s 32 body a Brantem Harissem se 30 body. V brankovišti Motoru má více odchytáno Dominik Hrachovina (89.69%), Jan Strmeň naskočil do 14 zápasů (89,69%).

Z kabiny Energie

Hokejistům Energie se v posledních zápasech výsledkově nedaří, pozitivní ale jsou vzestupné výkony na ledě. Slušnou partii odehráli ve středu na ledě vedoucích Pardubic, stejně jako v pátek doma s Třincem, kdy dokázali stáhnout třígólovou ztrátu. Chybělo jediné, body. Pokud však energetici budou pokračovat v předváděné hře, jistě brzy přijdou.

„Máme do konce poslední čtyři utkání základní části a v posledních zápasech se prezentujeme hokejem, který bychom chtěli hrát. Musíme se zaměřit na to, abychom to vydrželi hrát celých 60 minut a pak budeme úspěšní a budeme získávat body,“ komentuje aktuální situaci asistent trenéra Vojtěch Šik a ještě se vrací k poslednímu zápasu s Třincem.

„Gól na konci byl krutý, ale my jsme si to prohráli v první třetině, kdy jsme neplnili to, co jsme chtěli a neměli jsme dobrý pohyb,“ má jasno o příčinách prohry.

Vzít si ze zápasu to pozitivní a už se soustředit na příštího soupeře, kterým budou v neděli České Budějovice.

„Už jsme se soupeřem hráli třikrát. Půjdeme po naší hře, budeme chtít získat co nejvíce bodů a předvést co nejlepší výkon po celých 60 minut,“ to by měl být recept na výhru, kterou jeho tým už tolik potřebuje.

O zápase s Matějem Stříteským

V zápase proti Třinci strávil Matěj Stříteský na ledě více než 21 minut, suverénně nejvíc ze všech hráčů Energie. K velkému comebacku pak pomohl i přesilovkovým gólem, kterým snížil na 3:4.

„Odehráli jsme těžké utkání s Třincem, bohužel pro nás nemělo šťastný konec. I když řekněme si upřímně, po první třetině asi nikdo nečekal, že se do něj ještě dokážeme vrátit,“ vrací se ještě k poslednímu zápasu. Dál už vyhlíží hlavně nedělní duel s Českými Budějovicemi.

„Každý zápas teď už bude mít playoffové parametry. Hraje se hodně. Budějovice se tlačí do čtyřky a my potřebujeme taky vyhrát. Pokud se nám povede navázat na většinu pátečního zápasu, tak to bude velice kvalitní utkání,“ zve diváky na nedělní odpoledne do KV Areny.

Související články