HC Energie Karlovy Vary

Dravé mládí v brankovišti. Energie proti Třinci s nejmladší gólmanskou dvojicí

Jelikož karlovarskou jedničku Filipa Novotného trápí menší zdravotní potíže, půjde Energie do zápasu s Třincem s dvojicí Jan Bednář – Patrik Hamrla. Tito mladíci utvoří vůbec nejmladší gólmanský tandem v historii Energie.

Ostrostřelec Martin Růžička, ve formě hrající Matěj Stránský či další útočná esa. Páteční utkání proti Třinci nebude pro karlovarskou defenzívu procházka růžovým sadem, stejně tak ani pro muže mezi třemi tyčemi. Ocelářům se postaví Jan Bednář, kterému bude krýt záda Patrik Hamrla.

Oběma talentům je dohromady 34 let, 2 měsíce a 26 dní. Bednář s Hamrlou se stanou nejmladší dvojicí, který kdy oblékala dres Energie v extraligovém utkání.

Jako jednička vyjede do zápasu zkušenější Jan Bednář. Karlovarský odchovanec už nastupuje mezi dospělými pravidelně, vždyť letos střídá extraligové Karlovy Vary a prvoligový Sokolov. V české nejvyšší soutěži letos odchytal deset zápasů s 89,49% úspěšností. Sedmnáctiletý dlouhán patří mezi české naděje na nadcházejícím draftu National Hockey League.

Patrik Hamrla se v lázeňském městě rozkoukává. Energie získala mládežnického reprezentanta v lednu ze Zlína. Aktuálně nastupuje převážně v juniorské soutěži, kde už za svůj nový klub stihl odchytat sedm zápasů. Třikrát naskočil i do utkání dorostenecké ligy.

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 21.2.2020

Nesmíme hrát pořád v oslabení, varuje Eminger