HC Energie Karlovy Vary

Energii trápí marodka, obranu vyztuží Dalimil Mikyska. Do Brna míří Šik

Defenzivu karlovarské Energie v posledních dnech trápí marodka, vedení klubu se tak rozhodlo posílit obranné řady. Do Karlových Varů se opět vrací brněnský bek Dalimil Mikyska, který na západě Čech bude působit už třetí sezonu v řadě. Opačným směrem míří mladý útočník Otakar Šik.

Nedělní výhra v Hradci přinesla Energii po sérii porážek vytoužené tři body, ty však byly vykoupeny zraněními v obranných řadách. Po smolném zákroku a nárazu do mantinelu nedohrál utkání obránce Tomáš Havlín, který bude týmu chybět minimálně do konce kalendářního roku. Do třetí třetiny pak nenastoupil ani zkušený zadák Lukáš Pulpán. Na marodce navíc zůstává i další obránce Martin Weinhold.

Vedení Energie se tak rozhodlo povolat z první ligy Davida Turečka, který letos stabilně nastupuje v Třebíči, s týmem trénuje opět i sokolovský Petr Vodička. Nejnovější akvizicí pro sestavu trenéra Pešouta ale bude mladý obránce Dalimil Mikyska, který přichází z brněnské Komety.

„Po utkání v Hradci jsme bohužel přišli o dva obránce, Tomáše Havlína s Lukášem Pulpánem. Dohodli jsme se tak s Brnem na příchodu Dalimila Mikysky, který naše prostředí dobře zná, stejně tak i systém hry a rychle zapadne do týmu,“ okomentoval nejnovější změny v kádru hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Dalimil Mikyska není pro fanoušky Energie neznámým jménem, ba naopak. Dvaadvacetiletý obránce už v Karlových Varech hostoval v uplynulých sezonách, doposud v našem dresu odehrál 74 utkání. V letošní sezoně si nejprve vybojoval místo v kádru brněnské Komety, v posledních zápasech ale jeho ice time klesal a ze sestavy moravského klubu vypadl.

Opačným směrem putuje útočník Otakar Šik. Karlovarský odchovanec v letošní sezoně nastupoval převážně za prvoligový Sokolov, kde ve 22 utkáních získal 19 bodů (7+12), šest zápasů odehrál za Energii i v Tipsport extralize.

Dalimil Mikyska dorazil do Karlových Varů již v pondělí večer, s týmem absolvoval dnešní ranní rozbruslení a neměl by chybět v sestavě pro večerní utkání s Libercem.