HC Energie Karlovy Vary

Havlín: O osmičku ještě zabojujeme!

Karlovarská Energie se dokázala vydařenou třetí třetinou vrátit do utkání, ve kterém prohrávala 1:3. Do vítězného konce to ale nakonec dotáhnout nedokázala. V prodloužení byli úspěšnější bílí Tygři. Třemi body se proti bývalému zaměstnavateli blýsknul obránce Tomáš Havlín, jenž byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Tomáši, jak hodnotíte utkání?
Těžký zápas. Už to mělo takový ten play-off nádech, trochu se to řezalo. Oběma týmům šlo o hodně. Liberci možná o trochu víc než nám, podle toho do zápasu i nastoupil. Museli jsme dohánět, což nás stálo nějaké síly. Je to škoda, ten druhý bod jsme dnes mohli uhrát.

Ve třetí třetině jste dokázali srovnat. Jak moc mrzí následná ztráta druhého bodu?
Je to určitě škoda. Pořád hrajeme o každý bod, protože chceme play-off začínat doma. Proto nás ten ztracený bod mrzí. Na druhou stranu jsme rádi, že jsme se do toho zápasu zvládli ve třetí třetině vrátit.

Kde se ve vás našla ta mentální síla za stavu 1:3?
Nevím, jestli to byla mentální síla. My chceme každý zápas bojovat až do konce. Dokázali jsme se v šatně nakopnout, což bylo důležité. Chceme prostě začínat doma, takže o nějak mentální síle vůbec nemusí být řeč.

Těší alespoň dva góly do sítě vašeho bývalého týmu?
Mockrát mi to tam v sezóně nepadlo. Tak jsem rád, že jsem pomohl týmu směrem dopředu. Jen škoda, že jsme neuhráli více bodů, protože jsme na to dneska měli.

Zažíváte přitom bodově nejvydařenější sezónu kariéry…
Asi jo, ale jak říkám, já na tyhle body moc nekoukám. Moje práce je spíš směrem dozadu. Samozřejmě ty body dopředu jsou pro mě takové příjemné plus. Letos mám ale více času na ledě, takže to možná bude i tím. Zatím jsem těch kompletních sezón s vyšším ice timem moc neodehrál. Takže letos je to v tomto trochu jiné.

Vnímáte jako velkou výhodu začínat předkolo doma?
Pro nás určitě. Předkolo začíná hodně brzy, takže řešíme i cestování. V tomto ohledu je lepší začínat doma a dlouhému cestování se vyhnout. Navíc je tam pravděpodobné cestování na Moravu, což během těch dvou dnů je poměrně náročné. A pak samozřejmě domácí atmosféra, která může ty dvě utkání rozhodnout.

Jak moc drahé to budete mít do klubové kasy?
Zatím nevím, co mi tam Kohy (Martin Kohout) napočítá (úsměv). Ale myslím si, že ten první gól tečovat Víťa Jiskra, takže to nebylo úplně čisté.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Reportáž | pá 3.3.2023

Energetici bojovali, s Tygry berou bod!