HC Energie Karlovy Vary

Je to tu! Extraligu odstartuje bitva s Kometou

Dlouhá pauza je u konce, návrat hlásí extraligový hokej! Novou sezonu odšpuntuje předehrávka prvního kola, kterou hostí KV Arena. Na západ Čech míří brněnská Kometa, tu bude chtít oloupit o body karlovarská parta kolem nového kapitána Tomáše Vondráčka. Nenechte si start ročníku 2021/2022 ujít a dorazte ve středu 8. září do hlediště! Úvodní buly zápasu je naplánováno na 17:30. Utkání rovněž poběží na obrazovkách ČT sport.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Tahle jízda začíná opravdu zostra. Hned na úvod tohoto extraligového ročníku čeká Pešoutovu družina velká prověrka po úspěšně zvládnuté přípravě. Do lázeňského města zavítá hladové mužstvo Komety, které bude chtít v letošním ročníku zapomenout na neúspěch z loňského roku.

Kometa vloni zůstala za očekáváním. Brněnští hokejisté skončili v základní části s třiasedmdesáti body až na devátém místě, a tak se o účast mezi nejlepší osmičkou museli porvat v předkole. Tam to byl boj do poslední chvíle, nakonec to ale svěřenci tehdy ještě Libora Zábranského zvládli a přes Vítkovice postoupili do čtvrtfinále. V něm však celek z jihu Moravy naprosto selhal a proti pozdějšímu mistrovi z Třince neuhrál ani jedno vítězství. Vizitku navíc zhoršuje i fakt, že ve čtyřech střetnutích nastřílel pouhé čtyři branky.

Změny v kádru tak byly nevyhnutelné a soupiska se přes léto značně obměnila. Začněme ale u kormidla, kde Libora Zábranského nahradil zkušený kouč Jiří Kalous. Jeho asistenty jsou Jiří Horáček s Jozefem Kováčikem.

Co se samotných hokejistů týče, přišlo Brno o některá výrazná jména. V klubu skončili Petr Zámorský, Jakub Klepiš či produktivní Rakušan Peter Schneider. Mezi třemi tyčemi se neobjeví ani Karel Vejmelka, jenž vyslyšel volání ze zámoří a podepsal kontrakt v National Hockey League, kde bude hájit barvy Kojotů z Arizony.

A příchody? Kometa vsadila na zahraniční posily – Slováky Mateje Tomka, Michala Krištofa, Marka Ďalogu či karlovarským fanouškům známého Marcela Haščáka. V útoku se budou spoléhat také na hráče kanadské národnosti – Alexandre Malleta a Brandona Mageeho.

O utkání s asistentem trenéra

Karlovy Vary tak hned na úvod nečeká jednoduchý úkol. V rámci přípravy dokázala brněnská Kometa vyhrát všech svých osm zápasů, třeba šampiona z Třince porazila drtivým výsledkem 7:0. „Čeká nás důležitý start extraligy. Na úvod máme velmi silného soupeře, který posílil kádr a změnil realizační tým,“ uvědomuje si asistent trenéra Tomáš Mariška.

Nicméně také Karlovy Vary prožily výsledkově povedenou přípravu – deset utkání, tři porážky, přičemž jedna v prodloužení, a především sedm výher. „Bude to pro nás určitě náročný soupeř, ale já věřím, že jsme na start dobře připraveni a v domácím prostředí před našimi fanoušky uděláme vše proto, aby ten výsledek byl co nejlepší a abychom získali na domácím ledě nějaké body,“ přeje si Mariška.

Soupeř z dalekého Brna vyráží na západ Čech s denním předstihem. Otazník stále visí nad startem amerického ostrostřelce Petera Muellera či nad tím, kdo bude jedničkou mezi třemi tyčemi Komety.

Mimořádný zápas pro kapitána

Nový muž s céčkem na karlovarském dresu se chystá na svou extraligovou premiéru v nové roli. Pracovitý útočník Tomáš Vondráček povede jako kapitán Energii proti brněnské Kometě, kde se objevil hned v sedmi sezonách. „Pár let jsem tam strávil. Vždy je to pro mě speciální hrát s Kometou, vždy ji chci porazit. Doufám, že tak učiníme,“ burcuje forvard s číslem 5 na zádech. Celý rozhovor s kapitánem Energie čtěte ZDE.

Související články