HC Energie Karlovy Vary

Junioři zabrali, po nájezdech porazili Kladno

Karlovarští junioři ukončili sérii porážek. Po třech neúspěších v řadě doma proti Kladnu rychle vedli o dvě branky, vypracovaný náskok ale ve třetí třetině ztratili. V nájezdech už ale byli úspěšnější a z těžkého souboje berou dva body.
DHL extraliga juniorů, 10. kolo, so 6.10.2018
Karlovy Vary
Kladno
3:2
2:0, 0:1, 0:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 3. Křemen (Prošek), 15. Bernáth, rozh. náj. Záruba – 21. Bláha (Čermák, Zich), 53. Jelínek (Zich). Rozhodčí: Petružálek - Tichý, Fiala. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. Střely na branku: 34:43. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 2:3.
Karlovy Vary: Bednář – Bernáth, Cankov, Klejna, Přibyl, Kořán, Pohanka, Tureček, Novák – Záruba, Maydl, Prošek, Petrov, Křehlík, Holub, Černý, Křemen, Jílek.
Kladno: Jiroušek – Kvapil, Volráb, Šmatlák, Flachs, Veber, Zich – Kraus, Šimek, Hašek, Bernat, M. Bláha, O. Bláha, Husarik, Rendla, Jelínek, Filip, Štrombach, Čermák.

Komentář k utkání

V úvodní třetině druhého souboje s Kladnem v této sezoně byli úspěšnější domácí hokejisté. Už ve 3. minutě měli energetici možnost přesilové hry. Jiroušek si nejprve poradil se střelou Křemena a , následně se skvěle přesunul a vyrazil i dorážku Proška. Kotouč pak zůstal ležet někde v brankovišti hostujícího brankáře, kde jej našel Prošek a rychle poslal Adamu Křemenovi , který jej poslal do kladenské branky! Ještě veseleji bylo na střídačce bílozelených na začátku 15. minuty. Hosté se při návštěvě domácího obranného pásma až příliš věnovali útočení a následně dožadování údajného faulu domácích, energetici získali puk a rychle otočili hru, přečíslení tří proti jednomu perfektně využil Filip Bernáth, jenž přesně zakončil švihem z pravého kruhu.

Hostům vyšel parádně začátek druhé dvacetiminutovky. Z levé strany z ostrého úhlu nahodil puk backhendem na domácí klec Čermák, jeho ránu ale Bednář neudržel a kotou4tak vypadl na před brankou číhajícího Ondřeje Bláhu, který jej uklidil do sítě. Časomíra odkrojila z prostřední třetiny teprve 50 sekund. Kladenští i nadále byli aktivnějším týmem, jenže na výtečně chytajícího Bednáře se jim recept najít nepodařilo. Tlak Středočechů vrcholil ve druhé polovině periody, kdy domácí třikrát odešli na trestnou lavici, všechna oslabení se jim ale s vypětím všech sil podařilo ubránit.

Kladno vtrhlo do třetí třetiny s touhou vyrovnat skóre a to se také Rytířům nakonec povedlo. Sedm minut před koncem třetí třetiny našel Adam Zich parádní kolmicí z obranného pásma na středu rozjetého Šimona Jelínka, který se protáhl mezi všemi bránícími hráči a procedil puk mezi Bednářovými betony. Utkání tak po 60 minutách nepoznalo vítěze.

V prodloužení mohli udeřit domácí. Hned na jeho začátku trefili tyč, následně dostali k dispozici hned dvě přesilové hry, jenže ani takřka tři minuty hry čtyř proti třem i přes řadu šancí nedokázali přetavit ve vítězný gól.

V nájezdech byli úspěšnější domácí. Ve druhé sérii se trefil Richard Záruba, toho napodobil následně i Tomáš Křehlík a když vychytal Bednář Šimka, bylo o bonusové bodu pro Energii rozhodnuto.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (K. Vary): Chtěl bych naše hráče pochválit za předvedený výkon, protože předvedli spoustu úsilí a bojovnosti. Dostali jsme se do vedení 2:0, pak soupeř převzal iniciativu. Ve třetí třetině jsme se zatáhli, což jsme nechtěli. Špatným pozičním postavením obráncem jsme umožnili soupeři vyrovnat, nájezdy jsme ale už zvládli.