HC Energie Karlovy Vary

Junioři zvládli derby, Bernáth hattrickem sestřelil Plzeň!

To byl zápas! Karlovarští junioři v 11. kole hostili v západočeském derby Plzeň a byl to zápas, jak se patří. Energetici sice ztratili krátce před koncem třetí třetiny vedení, v prodloužení ale rozhodl o výhře domácích Filip Bernáth, který vstřelil v utkání hattrick!
DHL extraliga juniorů, 11. kolo, čt 18.10.2018
Karlovy Vary
Plzeň
3:2p
0:0, 1:1, 1:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 36. Bernáth (Prošek, Křemen), 48. Bernáth (Křemen), 63. Bernáth (Tureček, Přibyl) – 35. Princl, 57. Malát (Eret). Rozhodčí: Zubzanda – Gerát, Marek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 131. Střely na branku: 26:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Karlovy Vary: Bednář – Bernáth, Klejna, Přibyl, Stejskal, Kořán, Tureček (A), Novák, Zavřel – Záruba, Maydl, Berčík, Prošek (A), Jiskra, Petrov, Křehlík, Holub (C), Černý, Křemen.
Plzeň: 59. Kolář – Houdek, Kovařík, Lokajíček (A), Šilhán, Kremláček, Šiller, Malák – Ženíšek, Soukup, Slanina, Matiášek (A), Adamec, Roubal, Malát, Procházka, Eret, Hasman (C), Princl.

Komentář k utkání

Úvod třetího západočeského derby v sezoně se nesl v opatrnějším duchu. Více ze hry měli po většinu úvodní části hosté, nicméně ke změně bezbrankového stavu jim nepomohly ani dvě přesilové hry. Domácí mohli udeřit v samém závěru první dvacetiminutovky, jenže Radek Prošek ve velké šanci před plzeňskou brankou trestuhodně přestřelil.

Druhá třetina už snesla mnohem přísnější měřítka hry. Energetici nastoupili do této části hry mnohem více aktivněji, pomohlo jim k tomu i vyloučení Jana Slaniny, jenže Plzeň v oslabeních výborně brání, což se několikrát potvrdilo i v tomto střetu. Krátce před polovinou utkání nahodil David Tureček kotouč před Kolářovu svatyni, kde se snažilo dorazit hned několik hráčů, nikomu se dotlačit puk do branky ale nepodařilo. Vzápětí se tak v plné kráse potvrdilo pravidlo „nedáš - dostaneš“ a minutu na to se mohli hosté radovat ze vstřeleného gólu. Domácí obraně ujel nehlídaný Marek Princl a svým bekhendovým blafákem zavěsil do branky domácích. Odpověď domácí Energie ale na sebe nenechala dlouho čekat. Z levého rohu kluziště poslal přihrávku před branku Radek Prošek a Filip Bernáth měl před sebou už jen prázdnou branku.

I vstup do třetí části hry vyšel lépe domácímu týmu. Energetici Koláře zásobovali střelami ze všech pozic, ale žádná si dlouho nemohla najít cestu do branky. Na druhé straně vystihl špatnou přihrávku mezi domácími zachytil Josef Hasman a dostal se do samostatného úniku. Kotouč mu ale ujel a Bednář ho posléze vypíchl do bezpečí. Plzeň měla poté další dvě velké šance, ale ani jednu neproměnila. Ke slovu se dostali energetici a zopakovala se téměř stejná akce, jako u první branky. Finální přihrávku tentokrát poslal Adam Křemen, střelcem branky byl opět Filip Bernáth. Hosté se drali za vyrovnáním, znovu je ale přibrzdilo vyloučení. Sotva plzeňští byli v pěti, karlovarští špatně vystřídali a hráli v oslabení. Hosté sehráli učebnicovou početní výhodu. Nejprve si uzamkli energetiky v obraně, poté přišel pas Petra Ereta na Sebastiána Maláta, který vyrovnal a poslal zápas do prodloužení.

V prodloužení došlo hned ke třem samostatným únikům, ale ani jeden nebyl úspěšný. Bod navíc pro energetiky vybojoval svým třetím gólem v zápase Filip Bernáth a připsal si tak hattrick.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): V první třetině byla Plzeň aktivnějším týmem, i díky dvěma přesilovkám. Ve druhé části jsme se hodně zlepšili, byli jsme na kotouči, více aktivní a díky tomu jsme se i dostali do vedení. Potom bohužel pro nás, hloupým střídáním jsme soupeře vrátili k bodu. Jsem moc rád za hattrick Filipa Bernátha.

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): Za mě to bylo velmi vyrovnané utkání. Vedli jsme, ale pak jsme dostali hned gól, což mě mrzí. Měli jsme dvě šance ve třetí třetině, místo toho jsme ale hned dostali branku. Myslím, že remíza byla spravedlivá.