HC Energie Karlovy Vary

K poslednímu zápasu před pauzou zajíždí Energie do Vítkovic

Páteční souboj s Vítkovicemi bude pro energetiky na minimálně dva týdny zatím posledním, z důvodu nařízení vlády se totiž extraligová soutěž pozastavuje. Karlovarští hokejisté se tak nebudou muset na nic šetřit a budou moct nechat na ostravském ledě klidně i duši. Ostatně to přislíbil i asistent trenéra Tomáš Mariška, karlovarské mužstvo chce dovézt maximální možný počet bodů, lehké to však nebude. Páteční zápas startuje ve Vítkovicích v 17:30.
Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Instagram stories | Hokejka

Z karantény do zákazu, Vary si moc nezahrají

Čtrnáct dnů pauza, jeden zápas v úterý doma se Spartou, v pátek do Vítkovic a další pauza. Nejen energetici, ale všichni hokejisté to nyní nemají vůbec lehké. Karlovarští kvůli několika pozitivním testům na koronavirus museli do karantény, po které se těšili, že se opět zapojí do herního procesu, radost jim nevydržela ale ani týden. Do úterního zápasu vložili energetici všechno a dlouhá pauza na nich nebyla skoro znát, se Spartou svedli více než vyrovnané utkání, leč na body bohužel nedosáhli. Zápas ovlivnila hlavně nepovedená první třetina a výpadek v části prostřední, i přes zlepšený výkon ve třetí periodě už výsledek otočit nedokázali. Trenéři tak byli spokojení alespoň s předvedeným výkonem a velikou bojovností.

Celkově tak mají Západočeši na kontě jen tři zápasy. Odložené duely již sice svůj náhradní termín měly, opět se na ně ale bude muset počkat, nyní kvůli nařízení vlády. Hráči se tak budou připravovat především individuálně a soustředit se na fyzickou kondici, která minimálně dvěma dlouhými pauzami dost utrpí. V pátek by tak měli energetici nastoupit v co nejsilnější sestavě, nemají se na co šetřit.

jsou ve vítkovicích rádi, že se letos nesestupuje?

Ve Vítkovicích mají velikou výhodu, nikdo k nim nejezdí moc rád. Částečně kvůli velikému hřišti, z větší části hlavně kvůli dlouhé cestě, spousta týmů tak musí jezdit i den předem, nejinak tomu mají energetici. Vítkovičtí tak většinou opravdu mají výhodu domácího prostředí, které by se měli snažit využívat. Loni se jim to ale vůbec dařilo, na domácím ledě totiž byli druhým nejhorším týmem. Celkově to byla pro ostravský celek velmi nepovedená sezona, kdy se zachraňovali do posledních kol. Letos tak jsou určitě rádi, že se nesestupuje. Vítězem totiž bude nejspíš ten, kdo odehraje nejvíc zápasů... Letos mají každopádně v Ostravě za sebou teprve dva zápasy, nejprve v prodloužení udolali České Budějovice, následně pak v prodloužení podlehli Plzni.

Ať tak či tak, Vítkovice do nové sezony značně posílily. Hlavním tahounem pro diváky měl být návrat odchovance Romana Poláka, který po čtrnácti letech opustil NHL a vrátil se tam, kde ho hokejově vychovali. Do obrany přišel také Adam Polášek, naopak skončil Jan Výtisk. Známá jména posílily také útok, Zbyněk Irgl, Lukáš Krenželok či Rostislav Marosz mají být těmi, kdo bude střílet jednu branku za druhou.

O zápase s asistentem trenéra Tomášem Mariškou

O uplynulém víkendu skončila energetikům karanténa, v úterý už pak hráli ostrý zápas s těžkým soupeřem. S ohledem na to, v jaké situaci se tým nacházel a kolik měl času na přípravu, nepředvedli energetici špatný výkon. Jak to bude vypadat ve Vítkovicích?,,Měli jsme dva dny na přípravu na Spartu, byl to těžký zápas. Musíme se dát dohromady kondičně a co nejlépe se na to připravit. Vítkovice po karanténě odehrály dvě velmi kvalitní utkání a nečeká nás tam nic jednoduchého. Budeme muset podat maximální výkon, abychom si o nějaké body řekli. Pojedeme tam s tím, že se každé střídání budeme rvát o každý bod, který budeme moct získat,“ burcuje před zápasem Tomáš Mariška.

Dlouhá pauza se na energeticích musí nějak podepsat, vypadnout hned na začátku sezony z tréninkového procesu není nic, co byste si přáli. ,,Hráči se s tím perou statečně. Jednoduché a ideální to samozřejmě není, ale každý se snaží připravit jak nejlépe může. Řešíme to spíš individuálně, jelikož u každého hráče je situace jiná, u mladých nebo u starších. Přizpůsobíme tomu program tak, abychom na pátek byli připravení,“ dodává asistent trenéra. Utkání se mělo původně hrát v Karlových Varech, na základě dohody obou klubů se ale přesunulo na druhou stranu země. “Do Vítkovic musíme tak či tak, ať už tam pojedeme teď nebo za měsíc, ta dlouhá cesta nás prostě čeká. To nějaká komplikace není,“ uzavírá Mariška.

Související články