HC Energie Karlovy Vary

Když nedáváme góly, nemůžeme vyhrávat, smutní Černoch

V rámci dohrávky 42. kola Tipsport extraligy hostili energetici České Budějovice. Utkání bylo od začátku vyrovnané, rozhodovaly detaily. Motor dokázal svou hru vypilovat lépe a vypracovat si příležitosti, které nakonec zápas rozhodly. Do toho navíc přidali perfektní obranu svého pásma, přes kterou se energetici jen těžko dostávali, což ví i Jiří Černoch.

Jiří, proti rozjetému Motoru to nevyšlo, v čem vám soupeř nejvíce zatápěl?
Nedá se říct, že by úplně zatápěl. Prostě jsme nedávali góly, a když nedáváme góly, nemůžeme vyhrát. Bohužel, naše šance jsme neproměnili. Pak jsme dostali bohužel nějaké smolné góly a pak se proti takovému týmu hraje těžko.

Mluvil jste o těch smolných gólech, dostali jste jeden z nich na konci první třetiny, srazilo vás to hodně?
Jasně, když dostanete branku do kabiny, tak je to nepříjemné. Přitom zrovna ta první část byla z naší strany dobrá. Když dostanete takovýto gól do kabiny, tak to určitě není pro sebevědomí nic dobrého. Pořád to bylo ale hratelné, bohužel když nedáme gól, nemůžeme vyhrát.

Myslíte, že to mělo zásadní vliv na zbývající průběh utkání?
Nějaký vliv to mělo, zásadní myslím že ne. Samozřejmě to není příjemné, mohli jsme se s tím však poprat lépe a skórovat ve druhé třetině, bohužel jsme naopak gól dostali a pak už je to proti takovému týmu obtížné.

Nevypracovali jste si takřka žádné přečíslení, v čem to bylo?
Motor hrál dobře zodpovědně a dobře do obrany. Bohužel nás nějakou svojí chybou nepustil do žádného přečíslení. Stejně tak téměř nefaulovali, takže se nám nenaskytly skoro žádné přesilovky. Hráli to, co měli a asi plnili ten plán, co měli plnit.

Čeká vás utkání na Spartě, jak se vy těšíte na jejich led?
Samozřejmě se těším. Mrzí mě, že tam ještě hodně lidí nebude, ale těším se, že si po dlouhé době zahraji na Spartě. Důležité pro nás bude získat nějaké body, jedná se také o dohrávku. Bylo by dobré nějaké ty body získat, abychom se uklidnili v tabulce.

Související články