HC Energie Karlovy Vary

Křehlík s Vodičkou míří na zkoušku do Třebíče

V Třebíči by příští sezonu mohli působit dva energetici. Celek z druhé nejvyšší soutěže u nás totiž vyzkouší obránce Petra Vodičku a nadaného útočníka Tomáše Křehlíka. V případě úspěšného try-outu by oba v Horácké Slavii hostovali.

Petr Vodička je odchovancem karlovarského hokeje, v lázeňském městě prošel prakticky všemi mládežnickými kategoriemi.

Do dospělého hokeje nakoukl v Sokolově, na kontě má ale také dva starty za Energii v první lize. Poslední dvě sezony strávil právě v Baníku, vloni naskočil do 58 zápasů s bilancí 2+9.

Rodák z Plzně naskočil do přípravy na ledě s Karlovými Vary, pod trenérem Pešoutem si zahrál ve dvou duelech Generali Česká Cupu. Nyní zkusí o svých kvalitách přesvědčit v Třebíči.

Horácká Slavia si však na západě Čech vyhlédla ještě jedno jméno. Společně s Vodičkou míří na try-out také talentovaný forvard Tomáš Křehlík.

Devatenáctiletý mladík patří mezi nejnadějnější jména karlovarské akademie. Jeho výkonů si všimla i reprezentační devatenáctka, za kterou v minulém ročníku posbíral čtyři starty, v nichž navíc zaujal třemi kanadskými body (2+1).

Celkově se mu na juniorské úrovni dařilo. Rodák z Havlíčkova Brodu se stal opravdovým tahounem týmu, patřil mezi nejproduktivnější hráče a svou hrou si řekl také o starty v prvoligovém Sokolově.

Za Baník naskočil šikovný útočník hned do šestnácti zápasů a vstřelil jeden gól, na další pak přihrál. Křehlík zažil také debut v Tipsport extralize, když jej trenérský štáb zařadil do sestavy pro 51. kolo ve Vítkovicích.