HC Energie Karlovy Vary

Mikúš: Vracím se udělat týmový úspěch

Po vyřazení ze zlínského kádru byl s rodinou v rodné Skalici a čekal kam bude vyměněn. Nakonec karta padla na Karlovy Vary, kde Tomáš Mikúš strávil předchozí tři sezóny. Vrací se tak do známého prostředí, kam se dle svých slov velmi těší.

Tomáši, vítejte v Karlových Varech. Jak probíhal váš přesun do známého prostředí?
Posledních pár dní pro mě bylo hektických. Jsem moc rád, že už mám nový klub a budu moci zase hrát. Vracím se do známého prostředí, což je o to příjemnější.

Jaké bylo přivítání v kabině?
Přivítání bylo skvělé. S drtivou většinou kádru se znám. Byli jsme spolu v kontaktu i předtím, takže vše super.

Našel jste v šatně ještě své místo?
Bohužel, moje místo z minulosti už je obsazené, takže sedím jinde. Ale nějaké svoje bývalé věci jsem tu ještě našel (smích).

V neděli večer jste přijel ze Skalice, jaká byla cesta?
Cesta byla dobrá, mile mě překvapila. Od doby, co jsem z Varů odešel, se dodělala dálnice D1, k tomu je otevřený nový úsek dálnice z Prahy do Varů. Takže cesta byla pohodlnější a hlavně rychlejší, než jsem býval zvyklý.

Z Energie jste odcházel kvůli bližšímu dojezdu za rodinou domů na Slovensko. A nyní jste zpět, jak to vnímáte?
Já jsem to neměl úplně ve svých rukách. Myslel jsem, že budu ve Zlíně hrát. Oni mě ale chtěli vyměnit a čekalo se jen na to, za koho a kam to bude. Nakonec si vybrali hráče z Energie, proto jsem tady. Moje situace je stále stejná, máme malá dvojčata. Ale takový už je hokejový život, musíme si poradit a nějak to zvládnout. Pozitivem je, že jsem tu tři roky působil. Známe dobře město, znám většinu spoluhráčů, trenéry i realizační tým. Šel jsem do známého prostředí a vím co očekávat.

Vám osobně se ve Zlíně dařilo, tým byl ale poslední. Jak složité to bylo na psychiku?
Bohužel, týmově se nám od začátku sezóny nedařilo. Nevyhrávali jsme. Já jsem se snažil to brát na sebe a hrát jak nejlépe to šlo. Měl jsem zpočátku i důvěru trenérů a jsem rád, že se to dařilo i splácet. Ale mrzí mě, jak to celé dopadlo a jak byl můj konec ve Zlíně zmedializovaný. Nicméně už je to pryč, nekoukám se dozadu, ale dopředu. Těším se na angažmá tady ve Varech a doufám, že se mi bude bodově dařit i nadále.

S čím do Varů přicházíte? Jaké jsou vaše ambice?
Já vždy říkám, že cílem je postoupit do play off. Ono je totiž úplně jedno, z kolikátého místa tam postoupíte. Je to úplně nová soutěž, ve které se může stát cokoliv. Takže mým cílem je určitě se probojovat s týmem do play off a tam udělat nějaký úspěch.

Máte už za sebou první trénink, tak jaký byl?
Přesně takový, jaký si ho pamatuju. Rukopis zdejších trenérů je daný a pořád stejný. Je super, že mají jasnou herní vizi, za kterou si jdou a tréninky jsou jí samozřejmě přizpůsobené. V tréninkové formaci jsem se potkal s Ondrou Beránkem, tak si ze mě kluci dělali legraci, že jsme zase spolu. Srandiček proběhlo vícero, nálada je dobrá, takže si nemám nač stěžovat.

Děkuji za rozhovor.