HC Energie Karlovy Vary

Momenty derby: Čaroděj Novotný, Kracík proti „svým“ i gólová premiéra Průžka

V pořadí 118. západočeské derby s Plzní nabídlo tradičně vypjatou bitvu. Energetici urvali důležitou výhru 3:0, utkání ale přineslo mnoho zajímavých momentů.

Certifikovaný čaroděj Novotný

Nebýt jeho, energetici by proti úhlavnímu rivalovi brali body jen dost obtížně. Statistici karlovarskému čarodějovi nakonec zapsali 48 úspěšných zásahů, a ne ledajakých. Novotný prostě v derby zavřel kasu.

Kracík na druhé straně

Velezkušený útočník Jaroslav Kracík odehrál většinu své hokejové kariéry v dresu mateřské Plzně. Modrobílé barvy oblékl v 36 západočeských derby soubojích, ve čtvrtek večer se ale poprvé postavil na stranu Karlových Varů. A k výhře Energie hned přispěl asistencí na gól Jiřího Průžka. Tohle angažmá se zatím vyplácí, Kracík ve čtyřech zápasech zapsal už tři nahrávky.

Průžkova gólová premiéra

Úspěšné buly Kracíka přineslo první gólovou radost pro Jiřího Průžka, který si rychle našel puk a propálil plzeňského gólmana Svobodu. Mladý forvard se tak po bodově úspěšné přípravě konečně dočkal i trefy v soutěžním utkání.

Derby s nejvyšší návštěvou

3816 diváků, to je zatím nejvyšší návštěva v letošní sezoně při domácích zápasech Energie. Tradiční derby s Plzní prostě táhne.

Naděje draftu v akci

Westderby přineslo i zajímavý souboj zřejmě největších českých nadějí pro nadcházející draft do NHL. Plzeňský obránce David Jiříček se v prvotních odhadech objevuje dokonce v elitní desítce, karlovarský útočník Jiří Kulich by se s ohledem na vysoký ice time a pravidelný bodový přísun v extralize mohl rovněž objevit vysoko.

A jak jejich vzájemný souboj dopadl? Jiří Kulich při svém 21. startu v Tipsport extralize vsítil už svou čtvrtou branku, která se navíc ukázala jako vítězná, při jeho trefě byl na ledě právě zmiňovaný Jiříček. Kulich nakonec odehrál 12 minut času, nechyběl na druhé přesilovce Energie. Jiříček nastoupil téměř na 18 minut včetně vydatné porce v přesilovkách a oslabeních svého týmu.