HC Energie Karlovy Vary

Na Kladno! Energetici budou v posledním kole bojovat o osmičku

Poslední kolo základní části extraligy je tu! Karlovarská Energie ho sehraje na Kladně, které je již jistým barážovým účastníkem. Svěřenci Davida Bruka naopak stále bojují o účast v elitní osmičce. Přivezou si z Kladna důležité tři body? Dozvíme se již v neděli, utkání startuje v 17:30.
Kde utkání sledovat: Online přenos | Stream

O SOUPEŘI

Kladenští hokejisté už jsou jistými barážovými účastníky. V pátek nezvládli přímý souboj s českobudějovickým Motorem, kterému podlehli 2:5. Zápas s Energií pro ně tak již bude spíše povinností. Rytířům už o nic nejde. Po nedělním, posledním extraligovém kole, je čeká dlouhá pauza a příprava na baráž, ve které budou hájit extraligovou příslušnost.

Těžko odhadovat, jak by Rytíři dopadli, nebýt jejich kapitána Tomáš Plekance. Čtyřicetiletý centr je nejproduktivnějším hráče svého týmu. Nasbíral 47 bodů (15+32). Na ledě stráví v průměru 23:27 minuty. Nejlepším střelcem Kladna je Adam Kubík (16+18). Produktivitě obránců vládne urostlý Jake Dotchin (7+18), který je zároveň nejvytíženějším hráčem svého celku. Příjemným překvapením mohou být ještě výkony brankáře Adama Brízgaly, který se během sezóny stal kladenskou jedničkou. Aktuálně má úspěšnost zákroků 90,41%, zatímco zkušenější Landon Bow pouhých 88,66%.

SESTAVY Z PŘEDCHOZÍHO UTKÁNÍ

HC Energie Karlovy Vary: Lukeš (Habal) – Mikyska, Huttula, M. Kočí, Stříteský, Dlapa, Havlín, Rohan – Koblasa, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Redlich, Jiskra, Kohout – Kružík, Koffer, Kofroň.

HC Rytíři Kladno: Brízgala (41. Bow) – Dotchin, Kehar, Sotnieks, Cibulskis, Ticháček, Slováček, Veber – Jágr, Plekanec, Kubík – Indrák, Klepiš, Babka – Zikmund, Filip, Procházka – Bláha, Pytlík, Michnáč.

Z ŠATNY ENERGIE

Karlovarští i přes páteční prohru s Libercem stále drží naději na osmičku, která by jim zaručila začátek předkola play-off na domácí půdě. K tomu ale nutně potřebují vyhrát nedělní duel a zároveň věřit v zaváhání Olomouce či Komety. Osud zkrátka již nemají ve vlastních rukou. Kůži však nedají lacino a budou o osmičku bojovat do poslední minuty.

Výhodu domácího prostředí vysvětlil po pátečním duelu s Libercem obránce Tomáš Havlín, který vstřelil dvě branky a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. ,,Předkolo začíná hodně brzy, takže řešíme i cestování. V tomto ohledu je lepší začínat doma a dlouhému cestování se vyhnout. Navíc je tam pravděpodobné cestování na Moravu, což během těch dvou dnů je poměrně náročné. A pak samozřejmě domácí atmosféra, která může ty dvě utkání rozhodnout." Jednu branku přidal po teči Havlínovy střely útočník Dávid Gríger.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 5.3.2023

Z předkola chceme postoupit, hlásí Koblasa