HC Energie Karlovy Vary

Nebyli jsme lepším týmem, říká Mariška

S Hradcem se energetikům poslední dobou nedaří, s Východočechy padli popáté v řadě. I přes velkou snahu ve třetí třetině nakonec manko ze druhé části nestáhli a na úvod domácí série prohráli. „Dnes jsme nebyli lepším týmem, Hradec ukázal svou kvalitu,“ shodují se asistent trenéra Tomáš Mariška i útočník Jiří Kulich, který byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

„Proti nám dnes stálo velice silné, organizované mužstvo hrající ve velké formě. Bylo to jasně vidět v první třetině, kdy měli lepší pohyb a zatlačili nás. My jsme hráli obětavě do obrany, ale jen s vypětím všech sil jsme se tomu tlaku bránili,“ zhodnotil první polovinu utkání domácí trenér Tomáš Mariška, který uznal kvality soupeře.

Energetici se ve druhé části rozehráli k lepšímu výkony, jenže dvě inkasované branky srazily jejich snahu a šanci na bodový zisk.

„Od poloviny zápasu jsme začali být smělejší do útoku, vytvořili jsme si pár šancí. Je škoda, že nám tam padl jen jeden gól. Kdybychom dali další branku, tak jsme to utkání mohli zdramatizovat víc,“ má jasno Mariška.

Energetici tak padli potřetí za sebou, i přes nepříznivý výsledek ale mají na čem stavit. I když se zrovna nedaří herně, hráči bojují do poslední chvíle.

„Hráčům nemám co vytknout, na ledě nechali všechno, rvali jsme se do posledního střídání. Kvalita byla ale na straně soupeře a ten zaslouženě zvítězil,“ zhodnotil závěrem.

Kulich: V neděli do toho zase vlítneme

Na ledě byl vidět, hýřil aktivitou a po právu byl vyhlášen nejlepším hráčem Energie v utkání. Ani jeho výkon ale na body jeho týmu nestačil.

„Hrálo se mi dobře, bavilo mě to…ale prohrálo se (smutně). Párkrát jsem tam sice dostal tělo, ale na to si musím zvyknout,“ odpověděl nejprve na otázku na vlastní dojem ze zápasu. Pak už pokračoval i o dojmech ze hry obou mužstev.

Hradec byl polovinu zápasu lepším týmem. Mají výborné silné beky, kteří si hodně dovolí a bylo těžké je přehrát. K tomu zkušené útočníky, kteří jsou rychlí a šikovní,“ uznal kvality soupeře mladý útočník.

I když mu je teprve sedmnáct let, sám dobře ví, že je třeba prohru rychle zapomenout a soustředit se už na nedělní duel s Olomoucí. „Musíme zabrat, ten dnešní zápas musíme hodit za hlavu a v neděli do toho zase vlítneme,“ burcuje směrem k příštímu zápasu.

Související články