HC Energie Karlovy Vary

Poprvé v přípravě ven, Energie vyzve v Holešovicích Spartu

Karlovarští hokejisté se chystají na druhou přípravnou bitvu před nadcházejícím ročníkem Tipsport extraligy. Svěřenci trenérů Martina Pešouta a Tomáše Marišky vyrazí poprvé ven, na ledě Tipsport areny vyzvou pražskou Spartu. Utkání začne v 18:00, přijedete energetiky do hlavního města podpořit?
Kde sledovat utkání: Online přenos

O soupeři

Energetici na úvod přípravy poměřili síly s Jekatěrinburgem, jedním z gigantů Kontinentální hokejové ligy. Nyní čeká Karlovarské soupeř, s nímž se budou potkávat i během sezony. Stejně jako v srpnu minulého roku, i letos se mužstvo Martina Pešouta potká se Spartou. Pražané v přípravě na minulý ročník zvítězili v utkání na karlovarském ledě 5:4, v samotné extraligové sezoně 2018/2019 pak celek z hlavního města nedovolil energetikům jediné vítězství a ztratil s nimi pouhý bod. Teď tedy mají Karlovy Vary co napravovat.

Stejně jako Západočeši, také sparťané mají za sebou v rámci přípravy jeden odehraný zápas. Svěřenci německého kouče Uwe Kruppa se v Tipsport areně postavili v pražském derby Slavii. Souboj extraligového proti prvoligovému zcela jednoznačně ovládli hokejisté v rudých dresech poměrem 5:0. Hrdinou tohoto klání byla jedna z nových posil a bývalý útočník Slavie - Vladimír Růžička ml. Odchovanec sešívaných ve svém debutu za Spartu vsítil dvě branky.

Sestavy z předchozího utkání

Sparta Praha: Machovský (30. Sedláček) – Piskáček (A), Polášek, Blain, Kalina, Košťálek, Dvořák, Jandus – Řepík (A), Růžička, Kvapil – Smejkal, Sukel', Michnáč – Forman, Pech (A), Pšenička – Říčka, Klíma, Kudrna

Energie Karlovy Vary: Novotný (40. Kuchař) – Plutnar, Šenkeřík, Eminger, Kubka, Rulík, Rohan, Šafář, Stříteský – Rachůnek, Gríger, Flek - Beránek, Knotek, Koblasa - Kohout, Skuhravý, Vondráček - Gorčík, Kverka, Hlava

Změny v kádru

Příchody

Vladimír Růžička ml.
David Dvořáček
Matúš Sukeľ
Martin Dočekal
Michal Řepík
Marek Kvapil
Adam Polášek
Albert Michnáč

Odchody

Petr Kumstát (konec kariéry)
Richard Jarůšek
Tomáš Voráček
Erik de la Rose
Lukáš Klimek
Matěj Beran
Jaroslav Hlinka (konec kariéry)
Steven Delisle
Zach Sill
Roberts Bukarts
Tomáš Jandus

Z karlovarských řad

Očekávaný premiérový start v karlovarském dresu se blíží. Velezkušený zadák Dominik Graňák by s největší pravděpodobností měl ve čtvrtečním utkání nastoupit. Asistent trenéra Tomáš Mariška dále odtajnil, že do sestavy se zařadí také slovenský útočník Tomáš Mikúš, jenž proti Jekatěrinburgu nehrál. Naopak volno dostanou Branislav Kubka s Martinem Kohoutem. Na pozici druhého gólmana pak dostane šanci mladý Jakub Kašpar.

Související články