HC Energie Karlovy Vary

Prodlouží si Energie vítěznou série proti Vítkovicím?

Druhé domácí utkání v řadě čeká karlovarskou Energii. Povzbuzeni výhrou nad Mladou Boleslaví vstoupí již v neděli svěřenci Martina Pešouta do duelu s Vítkovicemi. Zápas začíná v 15:30 a jste na něj srdečně zváni.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Kádr Vítkovic prošel před sezonou značnou obměnou. Vedení Ridery se netajilo tím, že došlo k výraznému snížení rozpočtu a tím pádem logicky klesly i ambice. Soupiska výrazně omládla. Kádr, který vede trenérské duo Petr – Trnka je vůbec nejmladším v celé extralize. Úvod sezony ale vyšel Ostravanům náramně. Ridera bodovala ve všech pěti úvodních zápasech. Přemožitele našla až v šestém kole, kdy na svém ledě podlehla brněnské Kometě. Následně ale přišel výpadek formy a výsledková krize. Po povedené sérii v úvodu soutěže přišla série čtyř porážek v řadě. Výhry se dočkali vítkovičtí hokejisté až v pátek, kdy na svém ledě porazili Litvínov 2:0. Na svém ledě zvítězila také Energie, proto nás v neděli čeká souboj dvou týmů, které jedou na vítězné vlně a rády by si ji prodloužily.

Změny v kádru Vítkovic

Příchody:
Miroslav Svoboda, Martin Bodák, David Kvasnička, Erik Němec, Dominik Lakatoš, Nicolas Werbik, Alexandre Mallet, Roberts Bukarts.

Odchody:
Patrik Bartošák, Josef Hrabal, Jaroslav Mrázek, Rostislav Olesz, Roman Szturc, Michal Poletín, David Květoň, Radoslav Tybor, Lukáš Kucsera, Jakub Lev.

Nejproduktivnějším hráčem a zároveň nejlepším střelcem Vítkovic je Roberts Bukarts (5+9). Po šesti bodech (oba 3+3) zaznamenali útočníci Šimon Stránský s Dominikem Lakatošem. Z obránců zaznamenal nejvíc kanadských bodů Petr Šidlík (1+4), který dvakrát krátce působil také v Karlových Varech a urostlý Daniel Krenželok (0+5). Jasnou brankářskou jedničkou je zatím Miroslav Svoboda. Tomu patří, s procentuální úspěšností 92,74%, třetí místo v tabulce gólmanů.

Vítkovicím bude pravděpodobně chybět nejproduktivnější hráč, kanonýr Roberts Bukarts. Lotyšský útočník se nešťastně zranil během pátečního rozbruslení. Citelná ztráta, vyhlášený střelec bude Rideře scházet zejména v přesilovkách.

Z karlovarských řad

Karlovarští mohou být zatím se svými výkony spokojeni, což potvrzuje i asistent trenéra Tomáš Mariška: "My se soustředíme hlavně na sebe a svou hru. Mužstvo konečně dostává tvář. Noví hráči si zvykli na systém, který chceme hrát, což je jedině dobře" a dodává, že základem úspěchu je disciplinovanost: "Boleslav se dostala do hry hlavně v přesilovkách. My proto musíme hrát disciplinovaně a vyvarovat se zbytečných faulů." A co konkrétního očekávat od mladého vítkovického mužstva? "Myslím si, že má Ridera velmi nevyzpytatelný tým. Skvěle vstoupili do soutěže, v pátek porazili Litvínov. Já ale věřím, že my navážeme na výkon s Boleslaví a dojdeme si před vlastními fanoušky pro další tři body."

Sestavy z předešlého utkání

Vítkovice: Svoboda – Gregorc, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Výtisk, Trška – O. Roman, Schleiss, Mallet – Lakatoš, Š. Stránský, P. Zdráhal – Dej, Vopelka, Kurovský – Werbik, Guman, E. Němec.
Karlovy Vary: Novotný – Šenkeřík, Stříteský, Graňák, Plutnar, M. Rohan, Kubka, Eminger – T. Rachůnek, Gríger, Flek – T. Mikúš, Raška, O. Beránek – Polák, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý, Vondráček.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 20.10.2019

Beránek: Zápas jsme rozhodli v přesilovkách