HC Energie Karlovy Vary

První Švéd v historii Energie! Karlovy Vary posílí Tor Immo

Karlovy Vary vítají posilu do ofenzivních řad. Novým mužem v sestavě Martina Pešouta se stává urostlý forvard Tor Immo, který naposledy působil v týmu Bratislava Capitals. Jedná se o historicky prvního hráče švédské národnosti, který oblékne dres Energie.

Letošní ročník byl pro Imma vůbec prvním mimo rodné Švédsko. Předchozí čtyři roky strávil v HockeyAlssvenskan, tedy druhé nejvyšší soutěži v zemi tří korunek, kde postupně nastupoval za Troja-Ljungby, Leksand a před svým odchodem za hranice působil v týmu Karlskoga.

V hlavním městě Slovenska stihl sedmadvacetiletý forvard odehrát čtrnáct duelů, v nichž vstřelil dva góly a na dalších šesti se podílel asistencí. Capitals hráli mezinárodní ICEHL (dříve EBEL), než se nedávno vedení rozhodlo, že z letošního ročníku kvůli dvěma tragickým událostem v klubu odstoupí.

Jakožto hráč Bratislavy dokonce nastoupil v jednom z přípravných utkání také proti Karlovým Varům. V duelu hraném na konci srpna slavila Energie, která díky trefám Fleka, Průžka, Doudery a dvěma zásahům Kohouta zvítězila 5:2. Immo se ve vzájemném souboji bodově neprosadil.

Nyní už ale začíná nová etapa a až vyjede do ostrého extraligového startu, stane se vůbec prvním Švédem, který kdy za Karlovy Vary hrál. Aktuálně je v prvním týmu třetím cizincem po Tomáši Mikúšovi a Patriku Parkkonenovi.

Rodák z Köpinhu měří 187 centimetrů a váží 96 kilogramů, na ledě jej tedy přehlédnete jen těžko. Podle jeho vlastních slov patří mezi jeho silné stránky především jeho střela.

Vedení klubu na trhu hledalo útočníka i z důvodu blížícího se mistrovství světa juniorů, velkou šanci na nominaci má totiž sedmnáctiletý talent Jiří Kulich, který tak v období šampionátu bude Energii chybět.

„Potřebovali jsme po těch zraněních, která byla, a s výhledem, že Jiří Kulich bude měsíc na mistrovství světa dvacetiletých, posílit o jednoho útočníka. Jsme rádi, že se nám z Bratislavy podařilo přivést Tora,“ řekl k příchodu Imma hlavní trenér Martin Pešout.

Co si od angažmá v Karlových Varech a vůbec v české nejvyšší soutěži slibuje samotný hráč? „Vím, že to je dobrá liga. Hráli jsme proti pár týmům během přípravy. Hráči tu jsou rychlí, šikovní, Česko je zkrátka velká hokejová země. Očekávám, že to bude dobrá liga a těším se, až si ji zahraji,“ prozradil ve svém prvním rozhovoru nejnovější energetik.

Immo podepsal s Energií smlouvu do konce sezony, která zahrnuje také případnou opci na další rok.

TOR IMMO (ÚTOČNÍK, 9.11.1994)