HC Energie Karlovy Vary

Tým ukázal charakter, chválí spasitel Zábranský

Ve Zlíně to v neděli odpoledne byla pořádná divočina. Energetici dvakrát prohrávali o dvě branky, v obou případech se jim podařilo vyrovnat. Ve třetí třetině přestáli dvojité oslabení a nakonec rozhodli z hokejky Libora Zábranského 1,5 vteřiny před koncem. Pro mladého obránce to byla již jeho pátá branka v sezoně.

Dalo se při té poslední akci udělat něco jiného, než to tam prostě napálit?
Zbývalo málo času, měli jsme přesilovku, takže jsme se tlačili dopředu. Venca výborně zachoval chladnou hlavu, jen mi puk přistrčil. Trošku se to vrtělo, a tak jsem do toho plácnul. Ze začátku jsem vůbec nevěděl, jestli to Kašík chytl, ale když začali všichni řvát, tak jsem byl rád, že to tam padlo.

Mířil jste při té střele?
Viděl jsem odražený puk, před bránou byl hrozný zmatek. Snažil jsem se do toho dát co největší sílu a štěstí pro nás, že to tam propadlo.

Vnímal jste čas? Bylo to úplně na hraně.
Vůbec jsem nevěděl, kolik je do konce. Věděl jsem jen, že jsou to prostě poslední sekundy, nebyl čas přemýšlet. Venca to mazácky podržel, dal mi to a bylo už jen na mně, jestli to propálím nebo ne.

Celkově byl ten zápas hodně divoký, jak jste to viděl vy?
Dotahovali jsme celý zápas, nebylo to vůbec jednoduché, Zlín hrál výborný hokej, napadali, hodně nás dohrávali, nepříjemný soupeř, ale dvakrát ztratili dvoubrankové vedení. Myslím, že to ukázalo charakter týmu, že nic nevzdáme. Výborně jsme ubránili dvojité oslabení a pak ten gól v posledních sekundách.

Moc to nevypadalo, že hrajete proti týmu ze spodní části tabulky. Překvapil vás Zlín něčím?
Víme, že Zlín je těžký soupeř. Postavení v tabulce bych teď po té pauze moc neřešil, každý tým to semlelo jinak. Zlín hrál vždycky těžký hokej, nahoru dolů, nic nevymýšlí, hrají jednoduše, mají vysoké hráče. Bohužel jsme vždycky dotahovali, ale jak jsem říkal, ukázalo to ten charakter.

Co se vám honilo hlavou, když vám po vyrovnání soupeř znovu utekl o dvě branky?
Bylo to těžké, kdy prohráváte o dva, vyrovnáte a zase prohráváte o dva. Ještě tam byly trenérské výzvy, takže se to hodně tahalo. Nezabalili jsme to a pak jsme ještě výborně ubránili dvojité oslabení, takže jsme hrozně rádi za tři body.

Zmínil jste trenérské výzvy, jak jste ty situace viděl vy?
Přiznám se, že jsem to vůbec neviděl a na kostce to vůbec neukazovali. Rozhodčí mají dost času na to, to posoudit, tak věřím, že to posoudili správně.

Pro vás osobně je to pátá branka, zatím tedy velmi povedené hostování. Jste spokojený?
Od hodnocení jsou tady jiní. Já se snažím dělat svoji práci a snažím se splácet tu důvěru, že nám mladým dávají šanci. Je tu výborný tým, výborná parta a jsem rád, že jsem tady.

Související články

Preview k zápasu | so 28.11.2020

Moravský trip načne Energie soubojem se Zlínem