HC Energie Karlovy Vary

V karlovarské organizaci pokračuje Martin Osmík

Další z podpisů pro nadcházející sezonu. Karlovarské barvy bude i nadále hájit útočník Martin Osmík, jenž si o novou jednoletou smlouvu řekl jak výkony v Chance lize, tak zápasy za Energii v závěru ročníku.

„Martin Osmík nám hodně pomohl na konci sezony, když jsme měli zraněné hráče. Celou sezonu hrál výborně v Sokolově a jelikož je to náš hráč, tak jsme se rozhodli mu dát šanci v našem mužstvu už od přípravy. Věříme, že se jí zhostí a v dnešní situaci, kdy nemůžeme moc nakupovat, tak že bude mít platné místo v týmu,“ řekl na adresu svého svěřence hlavní trenér a sportovní manažer Martin Pešout.

Drtivou většinu uplynulé sezony strávil v prvoligovém Baniku Sokolov, kde ta padesát odehraných zápasů nastřílel patnáct gólů a přidal osmnáct asistencí.

Ze sokolovských hráčů zaznamenal čtyřiadvacetiletý útočník nejvíce tref v početní výhodě, v této herní situaci se prosadil hned sedmkrát. Kromě toho platil i za velmi obětavého, v Baníku totiž zblokoval vůbec nejvíce střel (32).

„Já jsem strašně rád, že jsem v Energii dostal příležitost a doufám, že následující sezona bude úspěšná jak z týmového, tak z osobního hlediska,“ vyhlíží další extraligovou šanci samotný Osmík.

V základní části Tipsport extraligy stihl za Karlovy Vary tři duely. Trenérský štáb ovšem svým herním projevem přesvědčil natolik, že si následně zahrál také dvě klání v předkole proti Hradci Králové.