HC Energie Karlovy Vary

Vnímám obrovskou energii a touhu týmu uspět, říká kapitán Vondráček


Hráče Energie čeká vstup do extraligového kolotoče. Hned v prvním zápase se postaví proti svému bývalému trenérovi Martinu Pešoutovi a spoluhráči Jakubu Flekovi. Kapitán Tomáš Vondráček však svému týmu i novému trenérovi věří: „Čtvrtfinále je cílem každý rok a myslím si, že letos je z týmu hodně cítit touha udělat lepší výsledek než jenom předkolo a doufám, že se nám to povede.“

Tomáši, ve čtvrtek vás čeká první extraligové utkání. Jak se těšíš?

Těším se hodně, bude to zvláštní utkání. S Brnem je to jak pro mě, tak i pro kluky, vždy specifický zápas. Navíc tentokrát nastoupíme proti bývalému trenérovi. Podle mého názoru je z kabiny cítit, že se na to všichni těší a doufáme, že zápas zvládneme.

Do sezóny vstupujete s velmi pozitivní bilancí z přípravy. Máte za sebou osm vítězství z jedenácti zápasů. Jde sice pouze o přípravu, ale jak moc takový výsledek dodá týmu sebevědomí?

Na sebevědomí je to určitě dobré. Na druhou stranu si myslím, že by se to nemělo přeceňovat. Stále je to jen příprava. Zkouší se sestavy, herní systémy a vše se ladí do extraligy, v níž zápasy budou úplně o něčem jiném. Jak jsem říkal, výsledky byly dobré, ale nejlepší by bylo, kdybychom si je přenesli do ostrých zápasů.

Už se vám dostal pod kůži herní systém Davida Bruka, který je vaším novým trenérem?

Nějakým způsobem si systém již sedá. Hlavní však je, jak to bude vypadat v sezóně. Doufám, že navážeme na výsledky z přípravy.

Druhý rok povedeš mužstvo jako kapitán. Zvykl sis už na tuto roli?

Ano. V kabině máme skvělé kluky, takže to není těžké. Nemusím řešit žádné nepříjemné věci a je to pro mě spíše radost.

Novinkou je ale pro tebe místo v elitní formaci. Jak si užíváš souhru s Tomášem Rachůnkem a Dávidem Grígerem?

Pořád si na sebe ještě trochu zvykáme. Oba jsou to ale skvělí hokejisté a myslím si, že nám to může fungovat.

Tobě osobně se loňská sezóna vydařila, jak bodově, tak i gólově. Jak těžké bude takovou sezónu zopakovat?

Těžké to samozřejmě bude. Nároky na mě jistě budou a samozřejmě, že i já mám na sebe určité nároky. Budu se snažit dělat vše naplno a poctivě tak, abych si později nemusel něco vyčítat a budu se snažit loňskou sezónu napodobit.

V posledních třech sezónách jste vypadli v předkole. Je tedy hlavním cílem dostat se do čtvrtfinále?

Určitě ano. Čtvrtfinále je cílem každý rok a myslím si, že letos je z týmu hodně cítit touha udělat lepší výsledek než jenom předkolo a doufám, že se nám to povede.

Budou odhodlání a týmovost opět jedním ze znaků Energie v letošní sezóně?

Doufám v to. Odhodlání je cítit již nyní. Vnímám i obrovskou energii, možná největší za ty roky, co v týmu jsem. Není to však jenom o tom. Bude samozřejmě i záležet na tom, jak budeme zdraví, jak nám vyjde start ligy a od toho se bude vše odvíjet.

Děkuji za rozhovor.