HC Energie Karlovy Vary

Zpátky na led. Energetici se připravují na nejbližší zápasy

Dva dny volna a zpátky na led. Program Tipsport extraligy nedá hokejistům příliš odpočinout, energetici tak i během reprezentační přestávky nabírají síly a už se připravují na nejbližší zápasy s Třincem a Spartou.

Vynucený azyl v tréninkové hale, na ledě se střídají obránci s útočníky. Tak vypadal páteční dopolední trénink karlovarských hokejistů, kteří po dvoudenním volnu vrátili zpátky k tréninku.

„Byť je reprezentační pauza zkrácená a museli jsme dát hráčům zasloužené volno, tak teď využijeme pátek a sobotu, abychom dvoufázově potrénovali a věnovali se věcem, na které nebylo během nahuštěného zápasového programu tolik času,“ říká o programu nadcházejících dní asistent trenéra Tomáš Mariška a přibližuje, co jeho svěřence v nejbližších dnech čeká.

„Dopolední tréninky věnujeme dovednostním věcem, odpoledne se zaměříme více na herní prvky. Připravili jsme i udržovací trénink síly, abychom hráče trošku nakopli, ale zase tak, abychom je nezavařili. V pondělí už nás totiž čeká těžké utkání a ve středu další,“ doplňuje.

Trenérský triumvirát Energie má k dispozici takřka kompletní kádr. Chybí jen David Kaše, který je s národním týmem v Moskvě a Michal Plutnar, který je dlouhodobě zraněný. S bruslením naopak už začal útočník Jakub Lauko. „Kádr jsme navíc rozšířili o hráče naší juniorky a Sokolova tak, abychom měli do tréninku šest formací,“ říká Mariška.

František Klejna na tréninku A-týmu Energie

Energetikům nevyšly poslední tři zápasy, ve kterých vybojovali jediný bod. Do pokračování soutěže tak půjdou s jasným cílem, vrátit se zpět na vítěznou vlnu. Hned na úvod ale čeká energetiky těžká prověrka, už v pondělí nastoupí na ledě suveréna z Třince, o dva dny později pak na domácím ledě přivítají pražskou Spartu.

„Musíme se vrátit ke hře, která nám přinášela body, k týmovému výkonu, hrát lépe do obrany a více pomáhat brankářům. Musíme dostávat méně branek a naopak být produktivnější směrem dopředu, to jsou věci, na kterých se teď budeme snažit tyto dny pracovat. Věřím, že můžeme hrát s každým, to už jsme si dokázali. A ačkoliv máme před sebou těžký, náročný program, tak se budeme snažit v každém zápase vydolovat maximální počet bodů,“ uzavírá karlovarský asistent.

Fotogalerie