HC Energie Karlovy Vary

Zpověď: Daniel Krejčí

Urostlý bek Daniel Krejčí na západ Čech přišel před loňskou sezonou na hostování ze Slavie a nyní před ním čeká jeho druhý rok v zeleném dresu. Ve své premiérové sezoně v Karlových Varech se uvedl opravdu dobře, v základní části byl s devatenácti body třetí nejproduktivnější zadák Energie a v baráži dokonce bodování mezi karlovarskými obránci úplně vyhrál. Jako každého energetika, i Daniela Krejčího jsme si vzali na horké křeslo a vyzpovídali jej o jeho životě.

Kdy jste začal hrát hokej a kdy jste se k němu dostal?
Bylo to na Slavii, přivedl mě k tomu o rok starší kamarád. Mohly mi tehdy být tak čtyři roky.

Co byste dělal, kdybyste se nestal hokejistou?
Ve škole mi to moc nešlo (smích), takže bych asi zkusil nějaký jiný sport, líbí se mi třeba fotbal. Ale nic jiného si nedovedu představit.

Kam povedou vaše cesty po skončení vaší profesionální kariéry?
Mě hokej zatím hodně baví, takže nevím. Umím si představit, že bych třeba trénoval, nebo se jinak motal kolem hokeje. Ale až budu starší, třeba mě napadne nějaký dobrý byznys nebo něco podobného (úsměv).

Co vás na hokeji nejvíc baví?
Baví mě to, že to je kolektivní sport, hodně mě baví být v kabině s kluky, je to sranda. Na zápasy chodí lidi, je to atraktivní sport. Prostě to mám rád.

S kým sedíte v šatně? S kým si nejvíc rozumíte?
Sedím vedle Tomáše Rachůnka a Kuby Fleka a s Kubou si dost rozumíme. Chodíme často na jídlo, máme v něm společnou oblibu, takže rádi chodíme degustovat.

Co obvykle děláte ve svém volném čase?
(smích) Nebudu říkat, že trénuji, to ne. Užívám si čas s přítelkyní, hraji na PlayStationu...
(do rozhovoru se vmísí přihlížející: „A dostává od Kuby Fleka.“)
Ne, nedostávám od Kuby Fleka, Kuba Flek dostává ode mě (smích).



Prozraďte jednu svou dobrou a špatnou vlastnost...
Podle mě jsem dobrý člověk, ale na druhou stranu mám svoje chyby, někdy je to třeba lehkovážnost na ledě se kterou se peru a snažím se ji změnit.

Jaké je vaše oblíbené jídlo a pití?
Mám moc rád třeba vietnamský Bún Cha, to je vepřový bůček s nudlemi a vietnamskou omáčkou. Rád poznávám nová jídla a je toho hrozně moc. A pití? Vodu (úsměv).

Čeho byste chtěl v životě dosáhnout, nejen v oblasti hokeje?
Určitě bych chtěl být úspěšný a to neznamená jen peníze, ale aby člověk zanechal nějaký odkaz. Ale samozřejmě peníze jsou taky fajn (úsměv).