HC Energie Karlovy Vary
Extraliga juniorů, 46. kolo, čt 23.2.2006
Hr.Králové
Karlovy Vary
2:4
0:2, 1:2, 1:0
Branky a asistence: 22. Janoušek (Spudil, Lučan), 48. Kohout (Hloušek, Plíhal) - 6. Budínský (Bušta, Hamerle), 18. Zaťovíč (Gasparik), 35. Bauer (Brňák), 37. Kuběna (Gasparik, Zaťovič). Vyloučení: 10:8. Využití: 1:1. Střely: 45:38. Diváci: 50.
Hr.Králové: Tomíček - Černák, Spudil, Hanousek Jiří, Pilař, Mlejnek, Hanousek Michael, Plíhal, Samec - Petr, Lučan, Janoušek, Šimoníček, Šejnoha, Fiedler, Hloušek, Kosina, Petružálek, Kubišta, Kohout, Jirousek.
Karlovy Vary: Jakubal - Brňák, Satora, Mašek, Boguský, Karpíšek, Schmidt - Bušta, Hamerle, Kuběna, Bauer, Sláma, Gasparik, Sedláček, Zaťovič, Budínský, Šnajdr.

Komentář k utkání

Karlovy Vary přijeli na hradecký led s dobře naladěnou formou a hned ke konci šesté minuty to potvrdil gólovou trefou Vít Budínský. Hradečtí se vůbec nemohli dostat do herní pohody a nepředváděli zdaleka tak dobré výkony jako v předešlých utkáních. V první třetině prověřili hostujícího Jakubala pouze šestkrát. Na druhé straně se ale Tomíček musel činit, když pokryl 16 střel. Necelé tři minuty před sirénou ale hosté zvýšili svůj náskok. Martin Zaťovič nedal hradeckému gólmanovi bekhendovou střelou šanci.

Po přestávce bylo jasně vidět, že hradečtí trenéři promluvili svým svěřencům do duše. Ihned po úvodním vhazování domácí poprvé skórovali, rozhodčí však branku neuznal pro postavení hráče v brankovišti. Ovšem hned po následném buly se branka Východočechů počítala. Štěpán Spudil našel přesným pasem Ladislava Lučana, který ke skórování vybídl Jiřího Janouška. Druhou třetinu zahráli domácí o poznání lépe než první, jenže na dvě minutky trochu polevili, což hosté dokázali chladnokrevně potrestat. Nejprve na 3:1 pro Karlovy Vary zvýšil Jakub Bauer a skóre po druhé třetině uzavřel gólovou trefou Pavel Kuběna.

Chvíli to vypadalo, že se domácí po úspěšné druhé třetině budou pokoušet o vyrovnání. Navíc se po parádní souhře třetí hradecké pětice skóre zásluhou Ondřeje Kohouta znovu měnilo. Jenže to bylo ze strany Hradce vše. Hosté znovu převzali vládu nad hrou a domácí jen mohli děkovat Jiřímu Tomíčkovi za skóre, které po utkání ukazovala světelná tabule.