HC Energie Karlovy Vary
Extraliga juniorů, 4. kolo, so 8.9.2007
Brno
Karlovy Vary
3:5
2:2, 0:2, 1:1
Branky a nahrávky: 3. Skočovský (Koš), 14. Skočovský, 52. Svoboda (Mišura)- 7.Chaljavin (Boguský), 9. Mareček, 29. Dej (Budínský), 32. Budínský (Dej), 43. Schmidt (Sláma). Vyloučení: 5:6 Využití: 2:4 V oslabení: 0:0
Brno: Čiliak - Zítka, Babic, Reschowský, Koš, Pospíšil, Skočovský, Vozdecký - Stehlík, Svoboda, Mišura, Jarůšek, Staša (C), Smolík (A), Štěpánek, Grmela (A), Zima, Chládek, Popolanský, Kožár.
Karlovy Vary: Saifr - Schmidt, Přindiš, Novák, Tomeček, Boguský, Tollinger, Zmeškal, Rohan - Šnajdr, Topinka, Záhora, Kellner, Chaljavin, Mareček, Sláma, Mistoler, Dej, Tomiš, Budínský, Rohan T.

Komentář k utkání

Energetici se v nadcházející sezóně netají velkými ambicemi, s kterými do nového ročníku vstupují. Domácí mladíky tak čekal po Rabatu Kladno jeden z adeptů na přední umístění extraligy. Na hodinkách bylo 11:30 a hlavní rozhodčí úvodním buly zahájil utkání. Kometa začala nebojácně a hned po první akci tria Svoboda - Mišura - Staša putoval hostující Záhora na dvě minuty za faul. Domácím se tak nabídla příležitost přesilové hry. Po vyhraném buly okamžitě modrobílý zaujali přesilovkovou pozici a po nahrávce Koše střílel od modré čáry Skočovský, který propálil vše co mu stálo v cestě včetně golmana hostu Saifra. Čas 2:00-1:0. Po rychle obdržené brance převzala taktovku zápasu energie a vytvořila si několik slibných šancí, které končili na bezchybném Čiliakovi. Karlovy Vary oplatili v sedmé minutě stejnou mincí a při přesilovce po střele Boguského tečoval za záda Čiliaka nekrytý Chaljavin- 1:1. Vary pokračovali v nasazeném tempu a díky faulu Reschovského měli možnost další přesilovky. Energie ukázala, že její potence při početní výhodě rapidně stoupá a po vyšachování obranné čtveřice dorážel po nahrávce Rohana do prázdné branky Mareček- 1:2. První třetina obsahovala mnoho vyloučení a to další potrestal dnes už podruhé skvěle hrající Skočovský, který se protáhl podél mantinelu a bekhendovou střelou z úhlu překvapil Saifra 2:2. V závěru prvního dějství byla k vidění bitva o střední pásmo bez většího ohrožení obou svatyní. Do kabin se odcházelo za stavu 2:2.

Do druhé části lépe vstoupili modrobílí. Jeden na jednoho se uvolnil Kožár a stopku mu vystavil až strážce Karlovarské svatyně. Své štěstí zkoušel i Stehlík. Po útočném výpadu zkontroloval rychlost Saifrovy lapačky. V 28. Minutě se naneštěstí pro domácí připomněl exbrněnský Dej. Pohrál si s domácí obranou a střelou pod víko nedal Čiliakovi mnoho šancí –2:3. Asistenci si připsal Budínský. O pětiminutovku později si poslední jmenovaní prohodily role a po nahrávce Deje zasouval Budinský do prázdné klece-2:4. Do konce třetiny se domácí nevzpamatovali z dvougolového přídělu a odcházeli do útrob stadionu za stavu 2:4. Druhé dějství bylo jednoznačně ve prospěch hostů .

S touhou srovnat se vrhli domácí do poslední třetiny. Jejich plán ale zmrazil svým nahozením od modré čáry Schmidt. Kotouč přes spleť těl doplachtil až za záda Marka Čiliaka a skóre bylo 2:5. Přes snahu všech domácích hráčů se nedařilo usídlit v obranném pásmu energie a vytvořit si gólovou příležitost. Až v čase 51:39 vykřesala jiskřičku naděje dvojice Mišura- Svoboda. První jmenovaný přesnou žabičkou přehrál zelenočernou obranu a Svoboda už si s kotoučem před zraky Saifra věděl rady, přesně zakončil k pravé tyči. Bohužel to byla poslední gólová akce, kterou Kometa předvedla a tak 3 body za výhru 5:3 putují na karlovarskou kolonádu.