HC Energie Karlovy Vary
Extraliga juniorů, 39. kolo, pá 25.1.2008, Zimní stadion Karlovy Vary
Karlovy Vary
Litvínov
4:3sn
1:0, 1:2, 1:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 4. Mareček (Topinka), 27. Budínský, 56. Rohan (Zmeška), rozhodující nájezd Mareček - 26. Kubát (Bojer), 28. Zima (Maxa), 42. Žatecký (Havelka).
Karlovy Vary: Panec, Schmidt, Přindiš, Novák, Tomeček, Boguský, Tollinger, Zmeškal, Rohan Martin, Šnajdr, Topinka, Záhora, Mareček, Sláma, Mistoler, Majer, Budínský, Kroupa, Rohan Tomáš.
Litvínov: Brzobohatý, Panuška, Lomička, Havelka, Kubát, Čejka, Gula, Žatecký, Maxa, Andres, Mach, Bojer, Zima, Přeučil, Kafan, Češka.

Komentář k utkání

Energetici tlačili na pilu od začátku a dařilo se jim v tom. Dobrá obrana a dobrý útok zajistily Varským vedení hned ve 4. minutě, když se Mareček strefil od kruhů do nepokryté brány. Oba týmy hrály ofenzivně. Ani Litvínov si nevedl špatně, velkou dobu dokonce Litvínovští nepustili hru z obranného pásma Energie. Hrstce diváků byla předváděna pěkná hra plná rychlosti a dobrého hokeje, do konce třetiny sice už bezgólového, ale to na atraktivnosti nijak neubíralo.

Následující třetina nijak nepolevovala, ba naopak. Litvínov vkládal do hry maximum svých sil a to se mu vyplatilo ve 26. minutě, kdy se srovnal se soupeřem i na poli branek. Kubát nasměroval puk pod gólmana a ten prošel až za čáru. Začala gólová přestřelka. Po tomto úspěchu lázeňských hostů přišla za minutu a sedm sekund rychlá odpověď. Tím, kdo tlumočil tuto odpověď, byl Vít Budínský. Energie tedy znovu vedla, ale nesla si z vedení docela velkou daň v podobě neustálých tlaků a tvrdé hry ze strany soupeře, kterému se tento způsob hraní zatím opravdu vyplácel. Litvínovští totiž dokázali opět srovnat na 2:2. stačilo k tomu vyvést trošku z míry gólmana Pance, který pod nátlakem nestačil pokrýt bránu. Zima už měl jednoduchou práci s doražením kotouče do volného prostoru.

3. třetina byla snad samým vrcholem souboje, kde by se dalo napětí krájet a samotná hra se změnila ve skvělou juniorskou exhibici. Nejvíce k tomu přispěl ten fakt, že se Litvínov ve 42. minutě dostal do vedení. Žatecký zpracoval kotouč už někde na modré čáře a hned věděl, kam s ním. Už vše vypadalo jasně, Dlouhou dobu se totiž skóre neměnilo. Až v 56. minutě se podařilo Rohanovi vyrovnat na 3:3 a bylo zřejmé, že díky němu dojde na prodloužení.

Pětiminutové prodloužení uteklo rychle a nepřineslo žádný výsledek. Šance byly, ale brankáři si vždy věděli rady. Posledním možným východiskem zůstaly už jen samostatné nájezdy. Ty nakonec rozhodly ku prospěchu Energie, když Jakub Mareček střelil rozhodující gól. Podkrušnohorské derby přineslo opravdu dobrý a vyrovnaný hokej.

Související články

Mládežnický hokej | pá 25.1.2008

Junioři: Podkrušnohorské derby rozhodly až nájezdy