HC Energie Karlovy Vary
Extraliga dorostu, 39. kolo, pá 23.1.2009, T-Mobile Aréna
Sparta
Karlovy Vary
6:3
2:0, 2:1, 2:2
Branky a nahrávky: 3. Eis (Merta), 12. Rubeš (Merta, Vítek), 25. Kozenikov (Taubner), 32. Dvořáček, 51. Hudec (Taubner), 57. Vítek - 37. Tomeček (Urbančok, Hluchý), 52. Winkler (Sýkora), 56. Sýkora. . Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .

Komentář k utkání

Do zápasu vlétli lépe domácí, kteří už od první vteřiny měli více ze hry. Už ve třetí minutě vstřeli puk do karlovarské sítě po spolupráci s Mertou Stanislav Eis. Zaskočení hosté velmi často ztráceli kotouč a to využívali mladí sparťané. Nejenže dobře kombinovali, ale také zasypávali hostujícího gólmana. Ten však dloho vzdoroval. Nakonec ve dvanácté minutě po dobré kombinaci tria Merta - Vítek - Rubeš inkasoval. Posledně jmenovaný hráč zakončil tuto krásnou akci brankou a potvrdil pověst nejlepšího střelce týmu. Do konce třetiny už branka nepadla a s tímto stavem šli aktéři utkání do kabin.

Karlovarští se po přestávce vzpamatovali a začali více útočit a střílet na svatyni skvělého Vojtěcha Sedláčka. I přes menší převahu hostů Sparta dokázala vstřelit třetí gól. Postaral se o něj Gleb Koževnikov, který zužitkoval přesnou nahrávku Jakuba Teubnera. Karlovarská chuť do hry opět opadla, čehož domácí dorostenci využili a ve 32. minutě doslova dotlačil puk za záda lázeňského brankáře David Dvořáček. Ke slovu se dostali i hosté. O pět minut později snížil výsledek na 4:1 Vojtěch Tomeček ve spolupráci s Janem Urbančokem a Václavem Hluchým. Po této střele měla Energie opravdovou energii do zápasu, ale v cestě jim stál brankář Sedláček. V druhé třetině tedy zůstal stav 4:1 pro domácí Spartu.

Poslední dvacetiminutovka byla bohatá na góly. O ten první se postaral domácí útočník Denis Hudec po povedené nahrávce Jakuba Teubnera, kterému se zápas opravdu vyvedl a připsal si druhý bod v utkání. O minutu později odpověděl střelou od modré čáry Filip Winkler. Hosty tento gól evidentně povzbudil a po pěti vyrovnaných minutách střelou o tyč snížil na rozdíl dvou branek Tomáš Sýkora. Definitivní podobu výsledku však upravil nejlepší obránce domácího kádru Radek Vítek. Sparťanský dorost tak zaslouženě vyhrál 6:3 a s výkonem moho být domácí trenéři spokojeni.

Ohlasy trenérů

Pavel Geffert: "Myslím, že jsme hráli dobrý hokej, ale také nám pomohly chyby hostů, kteří byli navíc oslabeni."

Karel Mlejnek: "Nebylo to jednoduché utkání, protože je Sparta na špici tabulky. Bohužel jsme byli oslabeni. Máme spoustu zraněných hráčů, takže jsme očekávali, že to nebude jednoduché."