HC Energie Karlovy Vary
Extraliga dorostu, 42. kolo, so 31.1.2009, Zimní stadion Plzeň
Plzeň
Karlovy Vary
7:1
3:1, 2:0, 2:0
Branky a nahrávky: 2. Erben (Čulek), 4. Pacanda (Noga), 12. Pour, 27. Váchal (Hrbas), 40. Mrázek, 51. Hrbas (Pacanda, Váchal), 55. Beran (Pour) - 14. Sýkora (Winkler).
Plzeň: Král - Houfek, Kvapil, Špaček, Karpíšek, Hrbas - Pour, Mainer, Culek, Váchal, Erben, Noga, Mrázek, Pacanda, Hájek, Beran
Karlovy Vary: Rauscher - Hluchý, Lintemer, Urbančok, Valeš, Konečný, Troška - Csamango, Táborský, Winkler, Sýkora, Zadražil, Svoboda, Kubáč, Bečka, Šaling

Komentář k utkání

Hned v první minutě hráli domácí přesilovku. Když do konce trestu karlovarského hráče zbývala necelá půlminuta, dorazil Stanislav Erben za záda gólmana Culkovu střelu - 1:0. Ve čtvrté minutě ještě plzeňské vedení Tomáš Pacanda. Znovu to bylo potrestání faulu, tentokrát v ponechané výhodě - 2:0. V páté minutě měli možnost hosté snížit ve dvojnásobné přesilovce. Nevyužili ji. Na nevyužívání šancí navíc ještě doplatili ve 12. minutě, kdy Michal Pour doslova došťouchal puk do varské branky - 3:1. Až ve 14. minutě při hře čtyři na čtyři Král kapituloval. Nádherně sehraným přečíslením dva na jednoho mu nedali šanci přihrávající Winkler a střílející Tomáš Sýkora – 3:1. V poslední minutě nechybělo mnoho ke snížení na rozdíl jediného gólu Zadražilovi. A hned dvakrát. Nejprve těsně minul a podruhé mu do rány nastavil beton Král.

Plzeň začala druhou dvacetiminutovku v přesilové hře, kterou si přenesla z první třetiny. Obrovskou šanci si v ní vypracoval Karpíšek, ale karlovarský brankář mu ve skórování zabránil. V tlaku domácí pokračovali i díky dlouhé čtyřminutové početní převaze, ovšem proti všem jejich šancím se vyznamenal Rauscher. Lasselsberger paradoxně skóroval až ve vlastním oslabení ve 27. minutě zásluhou Martina Váchala – 4:1. Ve 29. minutě mohl snížit Táborský, ale Král si proti němu vyjel daleko z branky a úspěšně zasáhl. Druhá třetina se nesla hlavně ve znamení přesilovek a jejich nevyužívání. Ani Plzni ani Karlovým Varům se hra v početní převaze nedařila. Až při rovnocenném počtu hráčů na ledě se v poslední minutě po chybné rozehrávce energetiků prosadil Petr Mrázek – 5:1.

Také do třetí třetiny nastoupila Plzeň s jedním hráčem v poli navíc a chvilku měla dokonce dvojnásobnou přesilovku. Ale ani tentokrát ji nevyužila. I když v polovině poslední části hry byl stav téměř jistě rozhodnut, ani jeden z týmů nepřestal hrát a nesložil zbraně. Oba se snažily výsledek ještě upravit. V 51. minutě se to povedlo v přesilovce domácímu Marku Hrbasovi – 6:1. V 56. minutě měl velkou šanci Sýkora, nedal a přišla odplata. Hned z protiútoku přesně mířil Matěj Beran – 7:1. Ke konci třetí části se opět dostatečně vylučovalo, lépe se přesilové hry dařily domácím, ale ani přes velký počet šancí už žádný gól nepřidali.