HC Energie Karlovy Vary
Noen Extraliga Juniorů, 14. kolo, po 12.10.2009, Budvar Aréna
České Budějovice
Karlovy Vary
3:2p
1:2, 0:0, 1:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 9. Seidl (Ježek), 58. Marek (Rezek, Heřman), 62. Seidl (Klement) - 2. Vachovec (Kverka), 6. Frk (Kverka).
Rozhodčí: Pešina - Kostka, Novák. Vyloučení: 8:7, navíc Frk a Přindiš (oba H) 10 minut. Využití: 2:0. Diváci: 80.
České Budějovice: Hrubec - Havran, Klement, Semrád, Vráblík, Jank, Dietz, Makovský, Předota -Seidl. Vaniš, Ježek, Heřman, Rezek, Zvoník, Boška, Sumerauer, Marek, Babka, Přibyl, Míšek.
Karlovy Vary: Habal - Šik, Shusser, Přindiš, Funk, Rohan, Dlapa -Frk, Hudák, Flieger, Kellner, Chaljavin, Putyera, Mareček, Vachovec, Baar, Kverka, Rohan.

Komentář k utkání

Zápas začal lépe pro hosty, kteří se hned po 86 vteřinách hry ujali vedení. Před branku se prosadil Michal Vachovec a poprvé rozesmutněl domácího brankáře Hrubce. Hosté byli při chuti a domácí zaskočeni. Než se stačili probudit bylo to už 0:2. Po Kverkově přihrávce se blafákem do bekhendu prosadil Martin Frk. To nebylo pro domácí dobré, ale ti neskládali zbraně a postupně se dostávali do hry. Brzo se jim povedlo dát i první branku. Při první přesilové hře zavřeli hosty před jejich brankáře a jedna střela stíhala druhou. Nakonec se ujala až střela Radka Seidla, který překonal již becmocného Habala. Českobudějovičtí se dál snažili o vyrovnání, ale jejich rozjezd vždy zbrzdila vyloučení. Přesto byla na domácích hráčích vidět obrovská snaha a víra ve vlastní síli, která je hnala do dalších akcí. Hosté zahrozili více až ke konci třetiny, při přesilové hře tvrdě pálil od modré Rohan do připraveného Hrubce. Přesto šli do kabin spokojenější hosté. Po první třetině tedy 1:2.

Druhá třetina byla ve znamení nervozity a vylučování na obou stranách. Rozhodčí nešetřil hráče ani jedné strany a tak si oba týmy zahráli přesilové hry pět na tři. Nejdříve hosté. Ti měli tuto možnost jen 11 vteřin, ale nedokázali ani vystřelit na branku. Domácí měli defenzívu perfektně připravenou a dokonce vyráželi i do častých výpadů. Aktivně si počínal hlavně Rezek, který svým aktivním bruslením představoval pro hosty nebezpečí. Domácí pak měli možnost hrát pět na tři dokonce celé dvě minuty, ale s touto šancí si neporadili dobře. Sice hosty sevřeli, ale nedokázali si připravit pozice a výrazně hosty neohrozili. Největší šanci měli hosté při vyloučení Havrana, kdy nenápadná zadovka Hudáka se odrazila od tyče domácí branky. Následně měli hosté obrovský tlak, ale zastavil je hvizd rozhodčích pro postavení hráče v brankovišti. Ještě v téže přesilovce zahrozili i domácí. To se k puku dostal Marek Vaniš a jel sám na Haláka. Brankáře sice překonal, ale tyčku nikoli. Po dvou třetinách byli stále o branku lepší hosté. .

Do třetí třetiny nastoupili lépe hosté. Ti měli hned v úvodu šanci, když Mareček jen těsně minul branku. Pak se hosté dostali do situace dva jednoho, ale Frk nedokázal přihrát a sražený puk zůstal u brankáře Hrubce. Další šanci měl opět Frk hned po buly trefil tyč domácí branky. Českobudějovičtí se dál snažili o vyrovnání. Hosté byli proti a v útoky byli mírně aktivnější. Další šance hostů vznikla při přesilové hře, kdy od modré pálil Přindiš a Hrubec kouzlil s lapačkou. Pak se při oslabení do šance dostali domácí a to Marek a Vaniš, ale posledně jmenovaný netrefil branku. Pak se domácí přeci jen dočkali branky. Při přesilové hře si ve skrumáži našel puk Jakub Marek a dokázal vyrovnat. Ke konci třetiny se opět více snažili hosté , dokonce si vzali oddechový čas, ale poslední šanci aktivního Frka kryl Hrubec a tak utkání dospělo do prodloužení.

Prodloužení se nehrálo dlouho. Nejprve na branku hostů vystřelil Vaniš a jeho lehká střela Habalovi vypadla, ale v brance neskončila. O chvíli později vydoloval Radek Seidl puk od obránců hostů a jel sám na brankáře. Jeho nájezd skončil vítěznou brankou a znamenal druhý bod pro domácí tým.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (HC České Budějovice): Utkání bylo vyrovnané. Karlovy Vary ukázali, že mají silný tým. Hrají od začátku na tři útoky, takže jsou sehraní. My jsme vsadili na agresivitu a bojovnost, i když někteří kluci už toho měli dost. Jsme rádi, že to vydrželi až do konce. Z přemíry snahy jsme udělali dost chyb, ale stálo při nás i štěstí. Je to pro nás vzpruha do dalších zápasů, máme na čem stavět.