HC Energie Karlovy Vary
Noen Extraliga Juniorů, 28. kolo, po 11.10.2010
Chomutov
Karlovy Vary
4:3sn
1:0, 2:2, 0:1
Branky a nahrávky: 1. Kůs (Hrabák), 24. Kučera (Kůs, Ptáčník), 25. Hrabák (Csányi, Kůs), 65. Hofmeister - 33. Záhora (Hudák , Funk), 38. Pulpán (Baar), 46. Daniška (Koblasa, Kentoš). Rozhodčí: Jílek - Zavřel, Svoboda. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.
Chomutov: Příhoda, (Matoušek) - Pinka, Pištora, Korrim, Rutta, Žižka, Bartejs, Hučko, Kolář, Csányi, Kůs, Hrabák, Kučera, Hofmeister, Bauer, Lehnert, Mála, Heindl, Ptáčník, Kunc, Mazánek
Karlovy Vary: Habal, (Endal) - Valeš, Rohan, Tomeček, Funk, Schusser, Šik, Urbančok, Hudák, Daniška, Kentoš, Baar, Vaněk, Vachovec, Kverka, Záhora, Pulpán, Koblasa, Vrána, Táborský

Komentář k utkání

První třetina ukázala, že oba týmy jsou svižného tempa a že se tu budeme mít dnes na co dívat. Tuto větu potvrdil hned v první minutě Jaroslav Kůs, který vsadil první branku dnešního utkání za záda Habala. Karlovarští na tento způsob chtěli odpovědět, leč jejich snažení nic nepřineslo. Bylo několik momentů, kdy se na obou stranách ozvala tyčka a jen málo chybělo k vsítěnému gólu. Co se trestů týče šlo se ven celkem pětkrát. Hosté šli o jednoho více plus osobní trest do konce utkání. V tyto momenty, kdy na ledě byla přesilová hra, se hrálo více než v časech, kdy byl na ledě plný počet hráčů. I v jiných přesilovkách se bylo na co dívat. Střely na branku šli více od hole, hokej byl celkově více ke koukání. Do konce třetiny se neudálo nic takového, co by změnilo stav. Do kabin se šlo za stavu 1:0.

Druhá dvacetiminutovka měla úplně jiný ráz než ta úvodní. Hra byla průbojnější od prvního vhození, hráči se snažili o dohnání střeleckých umění. A povedlo se. Chomutovu i Karlovým Varům. Ve 24. se za domácí trefil Kučera, dále pak ve 25. Hrabák. Vary si ale další góly pohlídali. Když se jim povedlo vsadit první gól, který vzešel ze Záhorovi hole, jakoby celý tým popadl druhý dech a řekl si, že vedení Chomutovu jen tak nedopřeje. A jejich úsilí bylo vidět i v pokračování druhého dějství. Další gól byl totiž do sítě Chomutova, a šťastným střelcem se tentokrát stal Pulpán ve 38. minutě. Třetina nám tedy přinesla čtyři góly, po dvou na obou stranách a celkový stav po čtyřiceti minutách je 3:2.

Třetí třetina byla plná napětí. Karlovarští zabojovali a stáhli vedení Chomutova. Ve 46. minutě vyrovnali díky Daniškovu gólu, který si snad hráči vymodlili. Za to domácí tým si musel trhat vlasy, když vedl 3:0 a v poslední části nevěděl, jak udolat soupeře, aby to byl právě on, kdo získá plné tři body za základní hrací dobu. Domácí šli na konci třetiny do přesilovky, která se jim ale nevyvedla. Po 60ti minutách byl stav 3:3 a šlo se do prodloužení.

Prodloužení nám nepřineslo nic zvláštního a proto byly ohlášeny samostatné nájezdy, ze kterých vítězně vzešel Chomutov díky Hofmeisterovi. Utkání tedy skončilo 4:3.