HC Energie Karlovy Vary
Noen Extraliga Juniorů, 21. kolo, pá 26.11.2010
Jihlava
Karlovy Vary
3:4
0:0, 1:1, 2:3
Branky a nahrávky: 37.Prokš (Pometlo), 46.Polcar (Brychta), 57. zeman (Kolda) - 39.Kentoš (Vachovec, Záhora), 50. Vachovec, 55. Pulpán (Kverka, Baar), 58. Sýkora (Vaněk, Vachovec) . Rozhodčí: Čech - Svoboda, Reich . Vyloučení: 4:3. Využití:bez využití . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4 .
Jihlava: Rittich - Kolda, Martínek, Hlaveš, Cirhan, Jaroš, Zadražil - Polcar, Zeman, Vysloužil - Protasenja, Pometlo, Kuřítko - Prokš, Zídek, Brychta - Kasalý, Matějka, Mikeš
Karlovy Vary: Habal - Šik, Valeš, Schusser, Troška, Andrlík - Baar, Kverka, Půlpán - Sýkora, Vachovec, Vaněk - Záhora, Hudák, Kentoš - Daniška

Komentář k utkání

Při dnešním hokejovém klání se střetli domácí Jihlavané s Karlovými Vary. Jihlavě přitom patřila až devátá příčka tabulky, kdežto západočeši sídlili na třetím postu.

Ihned po zahajovácím buly bylo vidět, že dnešní zápas bude patřit k těm vyrovnaným. K první důležitější akci došlo až v půli sedmé minuty, kdy osamocený Zeman zavezl touš do útočného pásma a ohrozil hostujícího gólmana. V ten samý moment se poprvé vylučovalo, a to na straně domácích. Hosté si však dlouho početní výhody neužili. Půl minuty po ohlášení trestu jihlavského Vysloužila odešel na lavici hanby také karlovarský Záhora. Ve 12.minutě se naskytla domácím příležitost při přesilové hře, avšak hostující obránci útoky červenožlutých tlumili natolik, že žádná větší příležitost k vidění nebyla. Když se síly na ledě vyrovnaly, domácí se zmocnili puku, a nechtěli ho soupeři jen tak přenechat. V 17.minutě si s karlovarskými beky pohrál Pometlo, přokličkoval se jimi, avšak jeho přihrávka mířená na Protasenjovu hůl byla zblokována soupeřem. Minutu a půl do konce první třetiny se na projížďku vydal hostující Pulpán, jeho střela však Ritticha nijak nepřekvapila.

Další část zápasu přinesla oživení skóre. V prvních minutách druhé dvacetiminutovky sehráli hosté dvojitou přesilovou hru. V největší šanci byl Vachovec, když v čase 21:23 převzal přihrávku od Šika, a jeho střeleckou bombu zastavil až Rittich svými betony. Naskočila 37.minuta, rozhodčí signalizoval výhodu pro domácí, které jihlavský Prokš neomylně využil - 1:0. Hosté si připravili rychlou odpověď. Ve 39.minutě skončila Vachovcova střela u ležícího Ritticha, kterého lehce Kentoš překonal - 1:1.

Až třetí třetina měla rozhodnout toto vyrované utkání. Na ledě přibývalo ostrých zákroků i gólů. Ve 46. minutě přihrál z rohu kluziště Brychta na hůl Michaela Polcara, ten nezaváhal a Habal byl podruhé překonán - 2:1. Nezaváhali však ani západočeši. Po střele Vachovce v 50.minutě se opět skóre vyrovnalo - 2:2. Pak už začali tempo udávat spíše hosté. Netrvalo dlouho, a dostali se poprvé v zápase do vedení. V 55. minutě se do střeleckých statistik zapsal Pulpán, asistenty mu byli Kverka a Baar - 2:3.

Jihlavští, kteří byli zaskočeni rychlým vývojem utkání však nenechali soupeře v klidu. V půli 57. minuty šťastnou, a hlavně hodně pomalou střelou vyrovnal Adam Zeman - 3:3. Jenže soupeř využil nepozornosti domácích, a do konce utkání skóre otočil ve svůj prospěch. Svého prvního gólu se dočkal karlovarský Sýkora v čase 57:33 - 3:4. Ani závěrečná power play už Jihlavě nepomohla ke změně výsledku, a tak z napínavého souboje vyšli vítězně hosté.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): Přijeli jsme trošku v horší sestavě, někteří kluci zaskakují v áčku. Jsem naprosto spokojený, hrálo nás jenom patnáct v poli. Pro kluky to nebylo vůbec jednoduchý, ale myslím, že tohle byl jeden z našich nejlepších zápasů. Měli jsme jenom pět beků, z toho dva normálně nehrají. Nicméně dneska ukázali, že hrát umí. Věděli jsme, že nás tady nebude čekat jednoduchý zápas. Ale z mého pohledu to bylo kvalitní utkání.

Petr Svoboda (Jihlava):Myslím že jsme dneska do utkání nevstoupili vůbec špatně. Hráli jsme s kvalitním soupeřem, Vary jsou třetí a ta hra tomu odpovídala. Hráli jsme dobře, akorát když jsme dali gól na 1:0, tak jsme tam měli šanci, mohli jsme dát další branku a soupeři odskočit. To se nám nepovedlo. Největší chyba byla, když jsme dali šťastnej gól na 3:3, kluci to už nedokázali udržet a soupeře podcenili.