HC Energie Karlovy Vary
Extraliga mladšího dorostu, LC4, so 7.4.2012
Karlovy Vary
N. American Select
0:6

Komentář k utkání

Pro energetiky zápas nezačal vůbec dobře. První šanci utkání sice měli Karlovarští, ale výběr Severní Ameriky vsítil branku z první své šance, když Vincenzo z mezikruží mířil přesně. North American select se dostal do několika přečíslení, které však nedokázal využít. V jedenácté minutě se prosadil Tomasek poté, co ve středním pásmu připravil o kotouč jednoho z karlovarských útočníků, projel obranou energetiků a po kličce do bekhendu zvýšil na 2:0. Ve 14. minutě utkání připravil Ashley střeleckou příležitost McCartymu, který ale trefil pouze tyčku.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji energetici. Ve 4. minutě se do přečíslení dostal Svoboda s Janatou, ale gól nedokázali vytěžit ani z následných dorážek. Výběr Severní Ameriky přitvrdil ve hře do těla a několikrát si pomohl nedovoleným způsobem, umožnil tak Karlovým Varům sehrát přesilovku 5 na 3. Tato přesilovka Karlovarákům gól nepřinesla ani přes několik velkých šancí, které si dokázali vytvořit. V 9. minutě se po přihrávce Tomaska z brankové čáry prosadil Dunn, který se trefil nad lapačku. V 11. minutě se Dominik Šála dostal do samostatného úniku, byl ale faulován a bylo nařízeno trestné střílení. Karlovarský útočník zvolil střelu, ale nepřekonal gólmana, který chytil kotouč do své lapačky.

Čtvrtou branku vsítil Perlini, který střelou z první nad lapačku karlovarského brankáře navýšil vedení. Pátou branku vstřelil Ashley, jenž z mezikruží překonal karlovarského brankáře střelou nad beton po přihrávce Merla. Na konečných 6:0 upravil Smereck z dorážky před brankou.