HC Energie Karlovy Vary
Extraliga staršího dorostu, II.10, so 16.2.2013
České Budějovice
Karlovy Vary
5:1
2:0, 2:0, 1:1
Branky a nahrávky: 6. Ruda (Prokeš, Kutiš), 13. Matoušek (Suchánek, Prokeš), 24. Prokeš (Ruda), 35. Kutiš (Ruda), 51. Pašek (Rob, Ruda) - 54. Beránek (Osmík). Rozhodčí: Mandrysz - Flegl, Němec. Vyloučení: 8:8. Využití: 3:1.
České Budějovice: Sova (Kadlec) – Malovec, Klimecký, Kadlec, Matoušek, Prokeš, Panáček, Ruda, Michálek, Samohejl, Krátoška, Farka, Kutiš, Vácha, Suchánek, Šafář, Žáček, Koupak, Rob, Pašek.
Karlovy Vary: Frček (35. Kuchař) - Šafář, Vaněk, Bláha, Michálek, Rulík, Veverka (C) - Beránek, Pfister, Dimitrov, Rubeš, Binias, Gorčík, Petrov, Osmík, Janata, Čejka.

Komentář k utkání

Nástup do zápasu měli lepší Západočeši, kteří mohli skórovat hned v první minutě. To musel Sova vyrážet puk po střele Gorčíka. Pak se domácí vzpamatovali a obuli se do svého soupeře plnou silou. Na ledě byli hodně vidět reperezenti Rob a Pašek, kteří si dovedli vytvořit tlak a dlouho držet puk před Frčkem. Ten udržel čisté konto jen do první přesilovky domácích, kdy se David Rudapřesně trefil mezi brankáře a tyčku. Jihočeši i nadále měli tlak a kontrolovali kotouč. Z jejich tlaku pak vyplynul i další gól. Josef Matoušek si našel odražený puk a od modré po ledě prostřelil vše před sebou. Další velkou šanci měl i Pašek, ale Frček jeho střelu stačil vyrazit betonem. Varští ukázali svoji sílu až v závěrečných vteřinách třetiny, kdy se usadili před Sovou a ten musel zachraňovat svůj tým po střele Beránka. Po první části domácí zaslouženě vedli 2:0.

Domácí i ve druhé části dokázali udržet svoje vysoké tempo a nasazení a hosté nestíhali. Sova v brance Jihočechů se moc nezapotil, zato na druhé straně hřiště se děly věci. Budějovičtí dokázali využít dlohou výhodu při signalizovaném vyloučení hostů. Dlouho jim trvalo, než se dostali do pásma, ale pak uhodili. Na konci pěkně kombinace byl Radek Prokeš, před kterým se otevřela odkrytá branka. Nemohoucnost hostů v útoku dokomentovala situace, kdy jeli dva na jednoho a Beránek v dobré situaci vůbec netrefil puk. Jihočeši pak využili ještě jednu přesilovou hru. Od modré čáry se trefil Michael Kutiš. To už Frček nevydržel a na jeho místo nastoupil Kuchař. Ten udržel čisté konto jen díky tomu, že Luboš Rob netrefil puk při úplném přečíslení karlovarsklé obrany. Pak ještě stačil vyrazitl bombu od modré opět od Luboše Roba. Domácí tak vedli po dvou třetinách již o čtyři branky.

Přestože se zdálo, že zápas je rozhodnutý, hrálo se ve třetí třetině hodně nervózně. Rozhodčí měli hodně práce s vylučováním hráčů a hokej tím trochu trpěl. Energie se v přesilovkách zvedala a měla slušný tlak. Domácí po skončení oslabení předvedli rychlý protiútok.Luboš Rob našel před brankou najetého Václava Paška, který prostřelil brankáře Kuchaře.Ani domácí brankář však čisté konto neudržel.Energie dokázala využít přesilovou hru. Ondřej Beránek prostřelil domácího brankáře a vymazal tak nulu na jeho kontě. Jihočeši si již výsledek pohlídali a po kvalitním výkonu mají tři body.

Ohlasy trenérů

Jan Trummer, trenér HC České Budějovice : Byli jsme trochu překvapeni, že soupeř nehrál tak agresívně jako v prvním zápase. Věděli jsme co bodou hrát a to jsme si dokázali pohlídat. Dařilo se nám využít přesiové hry a ubránit oslabení. Kluci podali zodpovědný výkon především v tom, že se semkli, hrají týmově,z obranného pásma hrají jednoduše a to vede k tomu, že nás podržel u gólman.