HC Energie Karlovy Vary
Extraliga staršího dorostu, II.15, pá 8.3.2013
Karlovy Vary
Vítkovice
2:5
0:0, 0:3, 2:2
Branky a nahrávky: 41. Rubeš (Gorčík, Šafář), 50. Gorčík (Rulík) – 26. Jáchym (Puzič, Ollender), 33. Stanke (Charvát), 38. Česlík (Sysala, Ballner), 53. Pop (Česlík, Stránský), 60. Jáchym. Rozhodčí: Florian - Schopf, Fiala. Vyloučení: 4:6, navíc Jirušek (KVA), Česlík, Charvát (oba VIT) 10 min. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 79. Střely na branku: 34:33. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5.
Karlovy Vary: Kuchař - Šafář, Binias, Priškin, Rulík, Beer, Veverka - Trapl, Molnár, Dimitrov, Rubeš, Gorčík, Petrov, Vrána, Jirušek, Janata
Vítkovice: Mizera - Puzič, Charvát, Krenželok, Stanke, Volný, Pop, Šendera, Fajkus - Balnner, Schwarz, Churý. Jáchym, Stránský, Sysala, Kafka, Škutchan, Česlík, Ollender, Gelnar, Klapetek

Komentář k utkání

Do utkání vstoupily oba týmy s velkou chutí, mírná převaha byla na straně hostí. V první části branka nepadla, i když k tomu párkrát na obou stranách bylo dost blízko. Na straně Vítkovic se ve vyložené šanci zalekl dát gól Stránský, na druhé straně to byl Jirušek, který trefil Mizeru do masky. Poměrně dost se vylučovalo, domácí měli k dispozici dvě přesilové hry, leč ani jednu nevyužili. Po první části odcházely oba týmy do kabin za nerozhodného stavu.

Na začátku druhé části dostal v tomto zápasu první osobní trest Petr Česlík. Jelikož se dopustil i faulu, dostali domácí opět možnost skórovat. To se však nestalo, naopak, domácí inkasovali. Puzič nahazoval kotouč od modré čáry a jeho střela skončila až za brankovou čárou. Při dalším gólu, tentokrát již v přesilovce, se prosadil Vojtěch Stanke. A byla to znovu podobná situace. Charvát nahazoval puk, ten trefil brankovou konstrukci, od ní se puk odrazil ke Stankemu, a ten už neměl problém vstřelit branku. O pět minut později, při další početní výhodě, udeřili hosté potřetí. Obránce David Sysala projel mezi domácí obranou a předložil touš Česlíkovi. Stav po čtyřiceti minutách byl tedy 0:3.

Do třetí části vstoupili domácí pěkně zostra. Hned po vyhraném buly přihrál Šafář Gorčíkovi, který ještě posunul na Rubeše, a ten nadvakrát prostřelil Mizeru. Další desetiminutový trest dostal ve 46. minutě Charvát. V desáté minutě snížil Gorčík, který po dobré práci Rulíka na modré čáře prostřelil Mizeru. O tři minuty později ale domácí zase vrátil na zem Pop, který dělovkou od modré nedal Kuchařovi žádnou šanci. Energie si ještě vzala oddechový čas, zkoušela to v šesti hráčích na ledě, vyrovnat se jí ale nepodařilo. Do prázdné brány se ještě dvě sekundy před koncem stihl trefit Jáchym.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): V dnešním zápasu byl velký rozdíl v hraní přesilových her. Nám dnes chybělo pár hráčů, kteří početní výhody opravdu umí. Soupeř to oproti nám sehrál daleko jednodušeji, byla k vidění vítkovická střelba od obránců, naši křídelníci k ní pozdě přistupovali. To se nám vymstilo, soupeř šel do vedení a celkem zaslouženě vyhrál, i když jsme si v závěru vytvořili tlak. Dnes jsme v útoku neměli takovou sílu, abychom vzdorovali silným Vítkovicím. Ještě bych se vrátil k druhé třetině, ve které jsme dostali tři branky. Padly po zbytečných faulech, jednou za nedovolené bránění. Těchto faulů se musíme vyvarovat.