HC Energie Karlovy Vary
Extraliga dorostu, 9., so 27.9.2003
Karlovy Vary
České Budějovice
4:2
1:2, 1:0, 2:0
Branky: 5. Moro (Schmidt, Petružálek), 38. Dudek (Hartman), 53. Kuběna, 59. Račanský - 14. Černý (Suchý), 19. Ježek (Černý) . Rozhodčí: Kollár - Šulo, Koskuba. Vyloučení: 9:11, navíc Bílek (ČB) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 2:0. Diváci: 100.

Komentář k utkání

Poslední kolo první šestiny soutěže přineslo hokej se všemi zajímavostmi, které tato hra přináší a hlavně chlapci Energie poprvé doma plně bodovali. Od první třetiny se hra přelévala od branky k brance a ač měli domácí více ze hry odcházeli po první části hry do kabiny se svěšenými hlavami. Navíc se zranil kapitán týmu Jan Bauer a to nevěstilo nic dobrého.

Ve druhé třetině se hra ještě více přiostřila, přibylo vyloučených a ke vší smůle Energie musel odstoupit kvůli zranění další hráč domácích, klíčový obránce Tomáš Štryncl. Proto o to víc potěšilo, že se ve skrumáži před brankou Českých Budějovic nejlépe zorientoval Libor Dudek a vyrovnal.

I do třetí části nastoupili chlapci Energie správně nažhavení, hosté se často bránili již jen za cenu faulů. V 8. minutě odpískal za hozenou hůl soupeře rozhodčí Kollár trestný nájezd. Ten Moro sice neproměnil, ale nápor domácích dále pokračoval. Sice jej trochu přibrzdilo vyloučení Kalouska, ale v době kdy se tento hráč pomalu chystal na led, ujel Pavel Kuběna a bylo vymalováno. V závěru se rozhodčí ještě pokusil zápas zdramatizovat, když si vymyslel faul a vyloučil Energii Tomáše Schmidta. Hosté si okamžitě vzali oddechový čas a pak zahájili obléhání branky Marka Bendy. Nemělo ovšem dlouhé trvání. Po obětavých zákrocích se dostal puk k Petrovi Račanskému, ten zaujal svůj typický postoj a nasměroval puk do sítě soupeře. Do konce zápasu stále chyběla ještě více než minuta, ale to se Energie již s přehledem ubránila.