HC Energie Karlovy Vary

Junioři doma nestačili na Spartu, rozhodla druhá třetina

Junioři usilovali o druhé tříbodové vítězství za sebou, a to na domácím ledě. Bohužel to se jim nepovedlo, rozhodla totiž druhá třetina, kdy se Sparta prosadila celkem třikrát.
DHL Extraliga juniorů, 3. kolo, po 11.12.2023, Karlovy Vary, KV Arena
HC Energie Karlovy Vary
HC Sparta Praha
2:5
1:1, 1:3, 0:1
Branky a nahrávky: 19:22 Dyk (Váňa, Pastor; 5/5), 39:39 Zeman (Šlechta; 5/5) – 05:09 Hrubý (Tůma, Hamršmíd; 5/5), 26:00 Žmola (Bareš, Holeček; 5/5), 28:06 Daníček (Senčák, Krupička; 5/4), 32:46 Senčák (Samson, Culek; 5/5), 58:59 Fábry (Holeček, Tůma; 5/5). Rozhodčí: Hucl, Turhobr – Rubáš, Tvrdík. Diváci: 111. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. Střely na branku: 36:40. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5.
Rozhodčí: Hucl, Turhobr – Rubáš, Tvrdík
vyloučení3:1
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci111
HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit (33. Psohlavec) – Krajčík, Pelikán, Beran, Dorot, Holejšovský, Dyk, Vogel – Šilhan, Galnor, Pastor, Šlechta, Čihař, Zeman, Steklý, Záhejský, Varvařovský, Novotný, Váňa, Adámek.
HC Sparta Praha: Vedral – Culek, Höll, Bartoň, Samson, David, Janský, Tůma – Daníček, Holeček, Žmola, Hrubý, Bareš, Pavlák, Krupička, Fábry, Novák, Senčák, Odehnal, Hamršmíd.

Komentář k utkání

Úvodní třetina mezi Karlovými Vary a Spartou se nesla ve vyrovnaném duchu. V první polovině byli aktivnější Sparťané, konkrétně Andrej Fábry, který vypálil z mezikruží, ale Ebenstreit dokázal včas zakročit pravým betonem. V čase 5:09 šla Sparta do vedení, kdy David Hrubý prostřelil z mezikruží Ebenstraitovy betony - 0:1. Vzápětí mohlo být vyrovnáno. Jakub Vogel si vzal puk za vlastní brankou a projel s ním přes celé kluziště, ale Vedrala se mu překonat nepodařilo. Sparťané mohli jít do vedení 2:0, ale Marek Daníček z bezprostřední blízkosti branku přestřelil. Karlovarští se vyrovnání dočkali 37 vteřin před koncem první třetiny. Kryštof Dyk nahodil puk od modré čáry, který zapadnul přímo do šibenice a do kabin se odcházelo za stavu 1:1.

Druhou třetinu ovládli Sparťané. V čase 26:08 našel Albert Bareš před brankou zcela osamoceného Jakuba Žmolu a ten se z blízkosti nemýlil - 1:2. Za dvě minuty se v početní výhodě radovala Sparta znovu, a to konkrétně David Senčák, který vypálil ostrý projektil od modré čáry a propálil vše, co mu stálo v cestě. - 1:3. Za čtyři minuty se Sparťané prosadili znovu. Oliver Samson našel křižnou přihrávkou Davida Senčáka, který měl dostatek času na zakončení a prostřelil Ebenstreita, pro kterého to znamenalo konec zápasu, vystřídal ho Martin Psohlavec - 1:4. Energetici se díky dobrému napadání Sparty nemohli dostat do hry. Ale i tak se dočkali, a to dvacet vteřin před koncem druhé třetiny, kdy se z backhandové dorážky prosadil Matěj Zeman - 2:4.

Z kraje poslední dvacetiminutovky měli energetici k dispozici přesilovou hru, kterou se jim málem podařilo využít. Jakub Galnor dostal pas přes osu kluziště, jeho střela však skončila na tyči. Hned na to měl akci David Varvařovský, který vyzkoušel pozornost Vedrala, když z blízkosti vystřelil z backhandu. Ve hře o body držel svůj tým Martin Psohlavec. Nejprve si poradil s poskakujícím kotoučem v brankovišti a pak předvedl skvělý přesun proti Jakubu Tůmovi. Energetici nadále dobývali Vedralovu svatyni, ale ani jeden kotouč neskončil za jeho zády. Sparta už si své vedení pohlídala a pojistila si ho minutu před koncem, kdy se do prázdné klece trefil Andrej Fábry.

Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary):

Viděli jsme kvalitní utkání. Sparta potvrdila, že má velmi kvalitní tým. Myslím si, že jsme dobře sekundovali. Měli jsme výpadek v prvních pěti minutách. Pak jsme se do utkání dostali a ve druhé třetině jsme, myslím si, inkasovali po našich individuálních chybách. V poslední třetině jsme chtěli ještě zápas dotáhnout, ale neproměňovali jsme šance a soupeř vyhrál zápas a asi byl o malinko lepší.

Tomáš Netík (HC Sparta Praha):

Těžký zápas. Vary hrály dobře, hrály rychle. Nám se povedla druhá třetina, kde jsme odskočili na ten rozdíl. A ač jsme dostali dva blbé góly v koncovkách těch třetin. Tak jsme to zvládli a pokorně bereme tři body.

Fotogalerie