HC Energie Karlovy Vary

Střelecká převaha nestačila, body berou Vítkovice

Energetici si chtěli po nevydařeném utkání v Litvínově spravit chuť doma, to se jim bohužel nepodařilo ani na úkor jejich střelecké převahy. Skóre zápasu s Vítkovicemi otevřel v první třetině Patrik Demel, domácí ale stihli ještě do konce třetiny vyrovnat zásluhou Ondřeje Procházky. Ve druhé části Ridera odskočila o dvě branky, na které už svěřenci Pavla Patery nestihli zareagovat a prohráli 2:4.
Tipsport extraliga, 6. kolo, ne 29.9.2024, Karlovy Vary, KV Arena
HC Energie Karlovy Vary
HC VÍTKOVICE RIDERA
2:4
1:1, 0:2, 1:1

Komentář k utkání

První větší šanci zápasu si připsali domácí hráči. Michal Plutnar nahazoval od modré čáry a před brankou stál zcela osamocený Ondřej Procházka, který se snažil tečovat. Chvilku na to, dostal tentýž hráč křižnou přihrávku a z mezikruží vypálil nepříjemnou střelu, která štípla Klimeše do ramene. Energie byla z úvodu utkání aktivnější, střelou z otočky prověřil Klimeše Jan Šír. Ale byli to Vítkovičtí, kteří šli do vedení jako první. V čase 5:43 dostal zpoza branky přihrávku Patrik Demel, který prostřelil Frodla do teploměru - 0:1.

Energie měla ve 12 minutě k dispozici přesilovou hru. V ní Janis Jaks nahazoval od modré, kotouč se dostal k Robertsu Mamčičsovi, který se snažil obhodit beton Klimeše, to se mu i podařilo, ale na poslední chvíli puk uklidila do bezpečí obrana Vítkovic. Energetici si v posledních dvou minutách první třetiny vytvořili velký tlak a vyplatilo se! V čase 19:29 Michal Plutnar našel zcela volného Ondřeje Procházku, který na bližší tyč prostřelil Klimeše - 1:1.

Karlovarští mohli jít zkraje druhé třetiny do vedení. Ondřej Beránek vypálil jedovku, která škrtla o Klimešovu lapačku a kotouč skončil těsně vedle branky. Krátce na to vybídl Michal Plutnar v přečíslení dva na jednoho Jiřího Černocha, ale Klimeš předvedl skvělý přesun. Ridera šla opět od vedení. V čase 27:34 ujížděli Chad Yetman a Anthony Nellis v přečíslení dva na jednoho a druhý jmenovaný dokázal překonat Dominika Frodla - 1:2.

David Kofroň měl na hokejce vyrovnání ale rozvlnil pouze boční síť. arlovarští opět tlačili a snažili se vyrovnat. Další velkou šanci měl Ondřej Procházka, jenže Klimeš stačil vyjet a zmenšit tak střelecký úhel. Energetici mohli litovat spálených šancí, jelikož Vítkovice tu svou další využily. Ridera zamknula karlovarskou pětku v pásmu a utavila ji. Anthony Nellis našel volného Jindřicha Abdula, který uklidil kotouč do odkryté klece - 1:3. V závěru druhé třetiny měly Vítkovice k dispozici přesilovou hru, tu ale nevyužily a její zbytek si ji za stavu 1:3 přenesou do třetí třetiny.

Karlovarští mohli na začátku třetí třetiny snížit. Jenže zcela evidentně Ondřej Procházka dopravil kotouč za brankovou čáru rukou. V polovině třetiny mohlo být sníženo, ale Vít Jiskra byl až moc přesný a orazítkoval tyč. V čase 50:50 se už Energetici dočkali! Vojtěch Čihař našel křižným pasem Jiřího Černocha, který doklepl puk za Klimeše - 2:3. Minutu na to mohlo být vyrovnáno. Nahození Janise Jakse tečoval Vít Jiskra a opět k jeho smůle do tyčky. Karlovarským chybělo opravdu málo k vyrovnání, ale při závěrečné powerplay pojistil výhru Vítkovic do prázdné branky Anthony Nillis - 2:4.

¨

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (HC Energie Karlovy Vary): Myslím, že prvních deset minut jsme tahali za kratší konec. Vítkovice měly plno šancí, daly z toho i gól. Druhých deset minut v první třetině se hra vyrovnala, měli jsme i více ze hry a zaslouženě vyrovnali. Ve druhé třetině jsme měli bohužel plno ztrát ve středním pásmu a místo toho, když jsme na puku, abychom přenesli těžiště hry do středního pásma, tak těmi ztrátami se dostaneme pod tlak a toho Vítkovice využily a zaslouženě vedly 3:1. Ve třetí třetině jsme tahali, tlačili, jeden gól jsme dali, další už bohužel ne, powerplay bylo vabank a Vítkovice zaslouženě vyhrály.

David Bruk (HC Vítkovice Ridera): My jsme samozřejmě spokojení s tím, jak utkání dopadlo, protože bereme tři body. Teď je začátek soutěže, každý bod je dobrý, aby se týmy uklidnily a získaly nějaké sebevědomí, když je začátek sezóny. Chleba se začne lámat někdy v listopadu a prosinci, ale musím říct, že ten zápas byl neskutečně vyrovnaný, body mohly brát oba týmy, nám ty body vydřel tým, bojovnost a brankář Klimeš.

Fotogalerie

Související články