HC Energie Karlovy Vary

Druhý zápas, druhá výhra! Dorost veze body z Kladna

První venkovní duel letošní sezony si odškrtl extraligový dorost Energie. Svěřenci Tomáše Andryse vyrazili na Kladno. Do branky se postavil opět Martin Psohlavec, který si spravil chuť po předchozím duelu. Černého Petra si tentokrát vytáhl Daniel Šrámek. Kladenský gólman lovil puk ze své branky sedmkrát. Dvakrát skóroval Pavel Kůrka a po jednom gólu si připsali Matěj Bauer, Petr Tomek, Lukáš Slavík, Jan Jäger a David Sedláček. Energetici tak poskočili do čela skupiny.
Extraliga dorostu, 2. kolo, so 7.9.2024, Kladno, ČEZ STADION Kladno
Rytíři Kladno
HC Energie Karlovy Vary
0:7
0:1, 0:4, 0:2
Branky a nahrávky: 15:54 Tomek (Kůrka; 4/5), 20:50 Kůrka (Tomek; 5/4), 21:49 Sedláček (Tomek, Michalov; 5/5), 33:08 Slavík (Jäger; 5/5), 37:04 Kůrka (Psohlavec; 5/4), 54:02 Jäger (Sedláček; 5/5), 59:55 Bauer (Jäger, Kubík; 5/4). Rozhodčí: Ovsík – Černohlávek, Stacho. Diváci: 90. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 23:57. Průběh utkání: 0:7.
Rozhodčí: Ovsík – Černohlávek, Stacho
vyloučení6:5
využití0:3
oslabení0:1
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci90
Rytíři Kladno: Šrámek – Špacír, Borkovec, Hausner, Zeus, Buďa, Kučera, Matějka, Mahovský – Hotařík, Honisch, Sivek, Trojna, Kozák, Irlbek, Bobek, Pojkar.
HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec – Hájek, Gombár, Bauer, Vrzal, Kubík, Kůrka – Slavík, Kyncl, Kváš, Švejcar, Sedláček, Jäger, Michalov, Vaníček, Tomek.

Komentář k utkání

Energetici se už z gólu radovali ve druhé minutě, kdy jim vyšla přesilovková kombinace, jenomže gól jim nebyl uznán kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. Jakmile byli Rytíři v plném počtu tak se plni energie pustili do dobývání branky. Jenomže jejich akce končily u bránících hráčů nebo u Martina Psohlavce. Před polovinou třetiny bylo na ledě poměrně živo a oba týmy si vyzkoušely početní výhodu. Jak při hře 4 na 4, tak i v následném oslabení nenechali energetici Daniela Šrámka zahálet. Nejprve to zkoušel Marek Kubík a po něm nakonec rovněž neuspěl Lukáš Slavík. Ze série šancí nakonec karlovarští mladíci vytěžili první gól. Pavel Kůrka na cestu k brance přibalil puk Petrovi Tomkovi a ten nechal všechny za zády a střelou pod břevno otevřel gólový účet tohoto utkání. Pár sekund před koncem třetiny měl výbornou šanci na srovnání Petr Špacír, jenže se do puku moc opřel a ten tak přeletěl branku.

Stejní hráči, jiné role, tak to byl ve zkratce druhý gól Energie. Petr Tomek a Pavel Kůrka si mezi sebou párkrát vyměnili puk a role střelce se poté zhostil Pavel, jehož střela od modré doputovala až do branky - 0:2. A pro doplnění tento gól padl po jedenácti sekundách karlovarské přesilovky. Po padesáti devíti sekundách pak energetici slavili znovu. Akci Marka Michalova a Petra Tomka zakončoval David Sedláček. Puk po jeho střele ale Danielu Šrámkovi vypadl, a když ho chtěli bránící hráči vymést do bezpečí tak si ho srazili do vlastní branky - 0:3.

Nejen třetí gól, ale i to jak padl a aktivita karlovarských hráčů dělala Rytířům těžkou hlavu. V polovině třetiny zvonila po střele Pavla Kůrky tyčka kladenské branky. To však energetiky nemuselo mrzet, protože v čase 33:08 si užili gólovou radost díky Lukáši Slavíkovi, který dokončil to co začal Jan Jäger, který pálil hned po vhazování, ale gólman domácích vyrazil puk přímo na hůl Lukáše - 0:4. A ruce karlovarských mladíků znovu letěli nahoru v čase 37:04, když sedmnáct sekund před koncem početní výhody skóroval Pavel Kůrka. Asistencí si připsal Martin Psohlavec, který vyhozený puk za svou brankou přenechal Pavlovi, který s ním prosvištěl mezi soupeři a střelou z mezikruží nedal Danielu Šrámkovi šanci - 0:5.

V čase 43:24 Daniel Šrámek vůbec neviděl střelu Davida Sedláčka, ale zachránila ho branková konstrukce. Kladenští mladíci i přes nepříznivé skóre nepřestávali bojovat. Nejprve v pěkné šanci přestřelil branku Jakub Matějka. Další šanci Rytířů zhatila nepřesná přihrávka a nad brankou Energie chvíli poté skončila i šance Václava Trojny. Po polovině třetiny na Martina Psohlavce nevyzrál Antonín Bobek. Po další akci Václava Trojny vyrazil do protiútoku Jan Jäger, který svůj únik zakončil střelou do levého rohu branky - 0:6. Poslední početní výhodu tohoto utkání dorost Energie využil v čase 59:55, když kombinaci Jana Jägera a Marka Kubíka zakončil Matěj Bauer - 0:7.