HC Energie Karlovy Vary

První tři body jsou doma! Junioři porazili Přerov

Ačkoliv nezačal zápas s Přerovem pro karlovarské juniory moc dobře, nakonec pro ně skončil nejlépe, jak mohl. Rozdíl jedné branky se jim povedl ve druhé třetině nejen vyrovnat, ale od soupeře poté rovnou uniknout o dva góly. V poslední části sice dokázali Zubři snížit, ale energetiky již nijak neohrozili. Naopak se Karlovarští mohli po výsledku 5:2 radovat z prvních tří bodů.
DHL Extraliga juniorů, 3. kolo, so 7.9.2024, Karlovy Vary, KV Arena, tréninková plocha
HC Energie Karlovy Vary
HC ZUBR Přerov
5:2
0:1, 3:0, 2:1
Branky a nahrávky: 27:00 Langmeier (Vojáček; 5/5), 32:11 M. Váňa (Šmajda, Janata; 5/5), 34:54 Šmajda (Dorot; 5/4), 46:49 Varvařovský (5/5), 47:53 Šmajda (Janata; 5/5) – 08:32 Šišák (Bárta, Hlávka; 5/4), 42:36 Hlávka (Buršík; 5/5). Rozhodčí: Valenta, Turhobr – Gerát, Malý. Diváci: 59. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Střely na branku: 35:23. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.
Rozhodčí: Valenta, Turhobr – Gerát, Malý
vyloučení4:6
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci59
HC Energie Karlovy Vary: Špírek – Holejšovský, Anton, Pelikán, Zachariáš, Postl, Dorot, Dyk – Šilhan, Langmeier, Poizl, Pastor, V. Váňa, Vojáček, Steklý, Adámek, Varvařovský, Šmajda, M. Váňa, Janata.
HC ZUBR Přerov: Vojtek – Mráček, Pala, Mozr, Bárta, Šišák, Jarmara, Škňouřil – Dobša, Koudela, Dobřecký, Netopil, Buršík, Frnka, Hlávka, Kuchta, Ozollapa, Mátl, Hanák, Nášel.

Komentář k utkání

První dvě minuty se zdálo, že hru mají pod kontrolou energetici. Poté si ale kotouč převzali přerovští junioři a naskytla se jim hned první větší šance na branku. Na Špírka ujel sám Matyáš Jarmara, ale domácího gólmana nijak nepřekvapil. Zubři si následně kotouč hlídali a drželi se v útoku. V 8. minutě se otevřela trestná lavice pro Energii, čehož v následující minutě využil Marek Šišák, který zakončil od modré čistě mezi betony. Mezi betony se hned pokusil zakončit i Samuel Šmajda, ale neúspěšně. Energetici se ve 14. minutě ocitli v přesilové hře a chtěli toho tak využít ke srovnání. Nejblíže byl k tomu Radek Janata, ale puk jen škrtl o lapačku a tím změnil i směr mimo branku. Ke konci první třetiny se Karlovarští semkli v útočné třetině, ale srovnávací gól do sirény nepadl.

V nátlaku na přerovskou bránu pokračovali domácí i ve druhé dvacetiminutovce. Ačkoliv se energetici dostali ve 24. minutě do oslabení, větší šanci prosadit se měl David Varvařovský, když se ocitl sám před Martinem Vojtkem. Jeho střela mezi betony ale byla zblokována. O vyrovnávací branku se nakonec postaral v čase 27:00 Pepino Langmeier. Ten zachytil kotouč vyslaný zpoza branky, najel si před bránu a propálil hostujícího gólmana. Karlovarského oslabení chtěl v polovině druhé části využít Marek Mozr, ale ten ani nadvakrát nedokázal Špírka prostřelit. Do vedení se dokázala dostat Energie ve 33. minutě. Do úniku se dostal s kotoučem Kryštof Dyk, který měl vedle sebe i Matyáše Váňu. Ten po přihrávce bez problému zakončil za hostujícího brankáře. O dvě minuty později přidává třetí branku Samuel Šmajda, který z první zakončil za záda Vojtka.

Do poslední třetiny se pokusili aktivně vrhnout Zubři. Těm se tak ve 43. minutě podařilo snížit skóre na 3:2. O branku se postaral Tadeáš Hlávka, který poslal kotouč pod víko. Karlovarští junioři si ale po tomto gólu opět převzali hru a o čtyři minuty později odskočili soupeři o další branku. Zásluhu čtvrtého gólu si připsal David Varvařovský, který objel branku a dostal puk pod betony za brankovou čáru. Po minutě vstřelil pátý gól Energii Samuel Šmajda, který čistě prostřelil hostujícího gólmana z levého kruhu. Přerovský celek se snažil všemi silami nějak zakončit, ale domácí tým jim již do konce hry nedal moc příležitostí. Naopak větší šanci na šestý gól měl pět minut před koncem David Varvařovský, který vypálil dělovku od modré. Jeho střela ale skončila v lapačce.

Ohlasy trenérů

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary): Samozřejmě jsme rádi, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce. Byl to velice těžký zápas a po zlepšeném výkonu, větší koncentraci a zarputilosti jsme zápas zvládli.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Porazili jsme se sami. Momentum zápasu byla naše přesilová hra 5 na 3, která se nám nepovedla. Jinak jsme měli velice slušně nastavené hlavy, poté nás to rozhodilo a přestali jsme hrát. Myslím si, že první třetinu jsme hráli tak, jak jsme chtěli. Ve třetí třetině jsme hráli aktivně. Mohl nám tam padnout ještě nějaký gól, ale dnes jsme si ten zápas prohráli sami. Přesto nezbývá domácím pogratulovat k prvním bodům.