HC Energie Karlovy Vary

Junioři zdolali Minsk i podruhé

MHL: HC Energie Karlovy Vary - Junosť Minsk 3:2 sn (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Vlčí smečka nastoupila v sobotu ke druhému zápasu s Minskem a opět to byl zápas vítězný, ačkoliv musela skóre otáčet. Vstřeleným gólem a rozhodujícím nájezdem se na vítězství podílel Matěj Zadražil, aktuálně nejproduktivnější hráč celé MHL.
MHL, 12. kolo, so 4.10.2014, KV Arena
Karlovy Vary
Junosť Minsk
3:2sn
0:0, 1:1, 1:1 - 0:0
Branky a nahrávky: 37. Gríger (Šimek, Táborský), 43. Zadražil (Šimek), rozh. náj. Zadražil – 33. Želnerovskij (Kubrakov, Valkov), 49. Želnerovskij (Gerasimovič, Valkov). Rozhodčí: Andrijanov – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Karlovy Vary: Fučík – Šafář, Šimek, Kečkeš, Dvořák, Weinhold, Michálek, Běhal – Harkabus, Zadražil, Kohout – Hroch, Táborský (C), Gríger – Osmík, Beránek, Rubeš – Orság, Vrána
Junosť Minsk: Stěpanov – Vorobej, Mickevič, Timoščenko, Jermačkov, Platoněnko, Stankevič, Skurichin, Kazakevič – Kaškar, Karakulko, Samusenko – Valkov, Pacenkin, Želnerovskij – Kubrakov, Gerasimovič, Panfilov – Baškatov, Džig

Komentář k utkání

V úvodu první třetiny měli domácí šanci otevřít skóre v první přesilové hře, která se jim vůbec nevydařila. V další přesilovce si již Vlčí smečka udržela tlak, ovšem do větší šance se opět nedostala. Poté si přesilovku zahrál také Minsk, ve které se ale na nic nezmohl. Naopak do slibné šance se dostal Táborský, po které byl navíc vyloučen Surichin z Minsku. V přesilovce si Karlovarští vytvořili několik šancí, opět bez využití a poté následoval klidný, nevýrazný hokej. V šestnácté minutě fauloval domácí Jakub Vrána a následovala dlouhá výhoda hostí, ve které Energii značně přehrávali. Přesilovka Minsku byla nepovedená a Karlovarští si mohli oddychnout. Zbytek třetiny se pouze dohrával, ovšem v poslední minutě prověřil Stěpanova z mezikruží Osmík.

Druhá perioda pokračovala od první minuty v „dýchánkovém“ tempu a oba celky si nevěděly rady jak na soupeře. Domácí trochu přitvrdili, což vyvrcholilo až k oslabení, ve kterém zahrozila nejprve Vlčí smečka z úniku po levém křídle a poté Minsk střelou z mezikruží. První gól přišel na straně Minsku ve dvaatřicáté minutě, kdy protečovaný puk došel až na hokejku Dmitrije Želnerovského, který se před brankou nemýlil. Inkasovaná branka domácí nakopla do tempa, ve kterém si vytvořili pár slibných šancí. Tempo domácím vydrželo a v šestatřicáté minutě se krásným gólem prezentovala také Vlčí smečka! Po buly v útočném pásmu hostí se k puku dostal Šimek, ten nahodil na branku a David Gríger šikovnou tečí vyrovnal.

Hned v první minutě si Vlčí smečka vytvořila šanci v předbrankovém prostoru, kterou hosté hasili až vyloučením. V přesilovce 5 na 3 se Karlovarští dobře usadili v útočném pásmu a stříleli ze všech stran. Karlovaráci přesilovku využili a to neobvyklým způsobem! Od modré vypálil tvrdý projektil Matěj Zadražil, jehož střela zasáhla břevno, od kterého se puk odrazil na brankařova záda a poté doputoval až za brankovou čáru!

Poklidné tempo hry narušila branka hostí, kdy si Dmitrij Želnerovskij najel po levém křídle, protáhl se až před branku Fučíka a bekhendovou střelou mezi nohy vyrovnával zápas deset minut před koncem. Po zbytek zápasu se tempo hry opět zpomalilo, ovšem domácí Kohout v obrovské šanci minutu před koncem nezamířil přesně a po třech třetinách byl stav nerozhodný 2:2.

Prodloužení se opět neslo v poklidném tempu, ale dvě minuty před koncem se hráč Minsku sám ocitl před brankářem, ale Fučík uhasil tuto poslední a obrovskou šanci úspěšně, tudíž zápas musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Ty rozhodly ve prospěch domácích. Ve třetí sérii proměnil nejprve Želnerovskij, na jehož nájezd našel odpověď domácí Matěj Zadražil, který také v šesté sérii vstřelil vítězný gól.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Po prvním zápase se mi výkon hodnotil dobře, dneska bohužel to hodnocení tak příjemné není. Nebyli jsme spokojeni s naší hrou, soupeř nás předčil v nasazení i osobních soubojích a šel si cílevědomě za vítězstvím. My se musíme z této zkušenosti ponaučit, dva zápasy se stejnými soupeři ve dvou dnech jsou velmi náročné a my budeme muset v každém utkání bojovat o body. Myslím si, že nám dnes spadly dva body do klína a jsme za ně velmi rádi. Žádní soupeři odsud nechtějí odjíždět s prázdnou, navíc když to sem mají tak dlouhou cestu. Každý protivník má dnes svoji kvalitu a rve se o vítězství, my jsme oproti prvnímu zápasu nezvládli organizaci hry a byli jsme slabší v osobních soubojích, což byl dneska největší rozdíl mezi námi a Minskem.

Fotogalerie