HC Energie Karlovy Vary

Juniorka uzavřela sérii proti Salzburgu čtvrtou výhrou

HC Energie Karlovy Vary - EC Red Bull Salzburg 3:2 (0:1, 1:1, 1:1)
V pátek večer odehráli junioři čtvrté utkání během šesti dnů a navíc proti stejnému soupeři. Ale ani při posledním pokusu rakouští hosté recept na Západočechy nenašli a junioři tak berou díky rozhodující brance Matěje Zadražila a skvělému a pohotovému brankáři Davidu Fečovi další tři body. A dotahují se tak na vedoucí Jaroslavl, která do Karlových Varů zavítá jako další soupeř v pondělí 10. října.
MHL, 22. kolo, pá 31.10.2014, KV Arena
Karlovy Vary
Salzburg
3:2
0:1, 1:1, 1:1
Branky a nahrávky: 16. Gorčík (Běhal), 39. Běhal (Táborský, Kohout), 53. Zadražil (Šimek, Harkabus) – 26. Zauner (Sille, Eder), 48. Widén (Kammer). Rozhodčí: Děmura – Belko, Kokrment. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Střely na branku: 25:16. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Karlovy Vary: Fečo (Fučík) – Vaněk, Šafář, Weinhold, Michálek, Šimánek, Běhal – Osmík, Beránek, Gríger, Táborský, Orság, Harkabus, Kohout, Vrána, Gorčík, Hroch, Zadražil, Rubeš
Salzburg: Šaripov (Feichter) – Pozgay, Pýcha, Lindner, Duller, Jakubitzka, Widén – Zauner, Hochkofler, Gollenbeck, Kainz, Filin, Kammerer, Sille, Hudeček, Pavlu, Konradsheim, Eder

Komentář k utkání

Hned od úvodních vteřin utkání se hrál velmi svižný hokej z obou stran. Do koncovky se však více tlačili hosté, kteří se dostali do více pozic, výhodných pro změnu stavu, kdežto taktika domácích visela dá se říci na kombinaci. I přes to, mohli jako první ruce nad hlavu zdvihnout domácí. Na gól se však, napříč vysokému tempu, čekalo vskutku dlouho. Fanoušci v KV Areně se dočkali až v šestnácté minutě, kdy těsně po vypršení přesilové hry, přesně zavěsila posila z A-týmu karlovarské Energie, Sebastian Gorčík. Domácí poté rakouskému soupeři nabídli výhodu v podobě přesilové hry, avšak to zaskočeným hostům nepomohlo a do konce třetiny určovala hru Vlčí smečka. Těsně před závěrečnou sirénou ještě zkusil své štěstí pěknou střelou Martin Osmík, ale to už s ukazatelem skóre nepohnulo a domácí si tedy odnesli z první části jednobrankové vedení.

V úvodu druhého dějství hráli hosté velmi tvrdě a brzy už trestnou lavici prohřívali dva hráči rakouského celku. Největší šanci využít dvojnásobné početní výhody měl asi Tomáš Harkabus, nejproduktivnější hráč západočeské juniorky. Ten však nakonec z bezprostřední blízkosti pálil nad Šaripovovu svatyní. Naopak po vypršení trestů se hra opět ustálila a oba celky praktikovaly tytéž taktiky, jako v předchozí periodě. V průběhu šestadvacáté minuty vyrazila první pětka Salzburgu na ofenzivní steč. Brejkovou akci rozehrál Andreas Eder, který posunul kotouč na Silleho, ten ho zavezl do útočné třetiny a následně přesně našel v mezikruží stojícího Sebastiana Zaunera, který brankáře Feča neomylně prostřelil. Pár minut po uplynulé polovině utkání ujel ve vlastním oslabení Jan Pavlů, který byl v závěru akce faulován Ondřejem Beránkem, za jehož zákrok bylo sudím nařízeno trestné střílení. Forward rakouského celku se pomalu rozjel a vyčkával na Fečův pohyb, nakonec zvolil střelu z mezikruží. Domácího gólmana sice překonal, ale touš v jeho cestě do sítě zastavila branková konstrukce.

Následně už se zdálo, že hosté utkání otočí. Fillin s Hochkoflerem si vypracovali skvělou příležitost, druhý jmenovaný poslal kotouč skrz brankoviště na Fillina, který stál před prázdnou brankou, avšak namísto střely se snažil puk do Fečovy svatyně dotlačit. I když už se ze všech pohledů zdálo, že je zbytečné se pokoušet vsítění branky nějak zabránit, ale domácí gólman to nevzdal a, lidovými slovy: “Za pět minut dvanáct“, puk v brankovišti zalehl. A jak se říká, nedáš – dostaneš. Za pár sekund už si to k brance soupeře mířili Oto Táborský s Jiřím Běhalem , který vrátil domácím vedení. Domácí si tak udrželi před závěrečnou částí stejný rozdíl jako před částí druhou.

Ve třetím dějství se hra přelévala z jedné strany na druhou. Čekalo se jen na to, který tým se dříve trefí. Nakonec se zadařilo na straně hostů, kterým se podařilo již podruhé v utkání vyrovnat. Z nenápadné akce se dělovkou z levého kruhu prosadil Fredrik Widén. Zanedlouho už ale opět strhli utkání na svou stranu domácí. Nebyl by to ani pořádný zápas Vlčí smečky, kdyby se neprosadilo duo Zadražil-Harkabus. Tomáš Harkabus si na svůj účet připsal asistenci, zatímco důrazný Matěj Zadražil, svým gólem rozhodl utkání. Hosté to ještě zkusili bez brankáře, ale ani toto gesto už nic nezměnilo a tak opět zvítězili Západočeši, kteří sérii se Salzburgem zvládli na výbornou.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): My jsme věděli, že nás dnes bude čekat těžké utkání. Přeci jen hrát čtyři utkání v šesti dnech, navíc s takhle těžkým soupeřem, není vůbec nic jednoduchého. My jsme měli dnes po většinu zápasu lepší pohyb a zasloužili jsme si ty body získat. Měli jsme trochu hluché místo akorát ve druhé třetině, ale jinak jsme si šli za tím vítězstvím. Nakonec jsme získali jedenáct bodů z dvanácti možných, takže jsme určitě rádi.

Fotogalerie

Související články