HC Energie Karlovy Vary

Junioři slaví poosmé v řadě, v nájezdech udolali Zlín

Již osmé vítězství v řadě si připsali karlovarští junioři v sobotu odpoledne, když po náročném boji udolali v nájezdech Zlín 4:3 v nájezdech. Ačkoliv vstup do utkání se jim příliš nevyvedl, i za využití jedné z celkem sedmi přesilovek se ale přeci jen vánočního dvoubodového dárku dočkali.
DHL extraliga juniorů, 7. kolo, so 22.12.2018
Zlín
Karlovy Vary
3:4sn
3:1, 0:2, 0:0 - 0:1
Branky a nahrávky: 5. Sedláček (Pröschl), 15. Luža (Bachánek, Talafa), 17. Podešva (Bachánek) – 15. Záruba (Křemen), 29. Prošek (Klejna), 39. Křehlík (Prošek, Jiskra), rozh. náj. Petrov. Vyšší tresty: Kočica (ZLN) 10 min. - nesportovní chování
Rozhodčí: Čuňočka – Komínek, Otáhal
vyloučení7:3
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku27:43
diváci76
Zlín: Kořének – Hamrlík, Jaroněk, Pavlas, Riedl, Talafa – Kočica, Hefka, Pröschl, Weintritt, Bachánek, Lekeš, Podešva, Handl, Kozubík, Luža, Sedláček, Fajkus, Sebera.
Karlovy Vary: Bednář (15. Kašpar) – Bernáth, Klejna, Kořán, Pohanka, Tureček, Novák, Zavřel – Záruba, Maydl, Novotný, Prošek, Halberštát, Jiskra, Petrov, Křehlík, Černý, Křemen.

Komentář k utkání

Junioři nastoupili k poslednímu letošnímu utkání odhodlaně. Včera porazili Chomutov a chtěli vítěznou sérii prodloužit. Berani k tomu udělali první krok, protože jako první skórovali. Robert Sedláček vyhrál souboj u levého mantinelu a nahodil na branku. Jan Bednář si nedal pozor a kotouč mu proletěl nad ramenem a skončil v síti. Ševci o deset minut později vedli dokonce o dvě branky. Dominik Luža dostal přihrávku na modrou, odkud tvrdě vypálil. Bednář nic neviděl a tak střela prosvištěla do sítě. Pak přišlo střídání brankářů, Bednáře vystřídal Jakub Kašpar.

Tomu se v brance dařilo lépe a v utkání už pustil jen jednu branku. Navíc jakmile přišel do branky, jeho spoluhráči okamžitě skórovali. Křemen vyhrál vhazování a vyslal dopředu Richarda Zárubu. Ten se z prostoru mezi kruhy trefil pod horní tyč a snížil na rozdíl jedné branky. Vzápětí si domácí vzali dvoubrankové vedení zpět. Jiří Podešva předvedl skvělou bekhendovou střelou, protože z pravého kruhu se trefil přesně nad rameno Kašpara. Do šaten se tak šlo za dvoubrankového vedení Zlína.

Druhá třetina už jednoznačně patřila Varům. Ty se prosadily dvakrát a bylo to 3:3. Nejprve se prosadil Radek Prošek, který se během přesilovky dostal ke střele z pravého kruhu. Kotouč zamířil přesně nad lapačku Kořénka. A druhý gól přišel dvě minuty před koncem druhého dějství. Prošek si připsal druhý bod utkání nádhernou přihrávkou z otočky na najíždějícího Tomáše Křehlíka, který se jistě trefil do odkryté domácí klece.

Do třetí třetiny se nastupovala za vyrovnaného stavu. Oba týmy chtěli utkání rozhodnout a získat tři body. To se nepovedlo ani jednomu z nich. Třetí dějství ovládli brankáři Kořének a Kašpar, kteří dohromady pochytali jednadvacet střel. Oba týmy tedy měly jistý bod a mohli získat ještě jeden z prodloužení a případných nájezdů. Lépe k tomu měla nakročena Energie, která byla celý zápas trochu aktivnější a také vyprodukovala více střel.

I když Karlovy Vary v prodloužení jasně přestříleli Zlín poměrem 5:0, Kořének nic nepustil a šlo se do samostatných nájezdů. V těch padla jen jedna branka a to až v šesté sérii. Jediný úspěšný střelec byl Daniil Petrov, který nic nevymýšlel, poslal kotouč k levé tyči a zajistil hostům druhý bod. Berani rozhodně můžou být rádi aspoň z jednoho bodu. Teď juniory čeká téměř dvoutýdenní pauza, 4.1. 2019 se utkájí venku s Mladou Boleslaví.