HC Energie Karlovy Vary

Juniorka dvakrát skórovala v oslabení a z Brna veze tři body

Rychlý vstup do zápasu se dvěma góly v prvních osmi minutách přinesl energetikům dostatečný náskok, který v druhé periodě i díky brankám v oslabení udrželi a z hřiště Komety si vezou všechny tři body. K výsledku značně přispěl svým výkonem i Richard Záruba, který si připsal hned čtyři body. Kromě jediné prohry v nájezdech si tak junioři i nadále drží téměř bezchybnou formu a drží se na samotném čele tabulky!
Turnaj O Pohár DHL, 7. kolo, pá 27.9.2019, DRFG arena
Kometa Brno
Karlovy Vary
2:4
0:2, 2:2, 0:0
Branky a nahrávky: 23. Kunc (Sedláček I.), 36. Vašíček D. (Malý, Svozil) – 6. Křehlík (Křemen, Jiskra), 8. Tureček (Záruba, Holub), 21. Záruba (Křemen, Černý), 23. Bačo (Adámek, Záruba).
Rozhodčí: Vrba – Komínek, Zídek
vyloučení4:7
využití2:0
oslabení0:2
střely na branku41:21
diváci58
Kometa Brno: Kubík (23. Rachůnek) – Fajmon, Holemý, Furch, Vašíček P., Sedláček J., Kowalczyk, Svozil – Žák, Snášel, Bartes, Dufek, Stránský, Sedláček I., Malý, Brabenec, Martiška, Vašíček D., Kunc
Karlovy Vary: Horák – Stejskal, Kořán, Mikulec, Patzelt, Benda, Cestr, Tureček – Seidler, Záruba, Bačo, Rozhon, Jiskra, Konášek, Křehlík, Holub, Černý, Křemen, Adámek

Komentář k utkání

Hráči Karlových Varů se do útočného pásma vydali jako první a Křehlík už si chystal svůj bekhendový pokus, který mu nakonec nesedl. Několik zákroků si připsal brankář Horák na druhé straně, více práce měl ale domácí Kubík. Hosté svou herní převahu přeměnili na gól, když Adam Křemen zvolil v šesté minutě utkání přihrávku místo střely a Tomáš Křehlík našel volné místo u Kubíkovy pravé tyčky.

Druhou branku mohl přidat Adámek, když prošel kolem domácího obránce a bekhendem zakončoval na betony. A tím, kdo druhý zásah Energie skutečně přidal, byl David Tureček, který se v brejku trefil mezi betony. Hosté mohli skórovat také v přesilové hře, stejně tak mohla Kometa v počtení výhodě snížit. To se nestalo, nicméně domácímu celku se na pár minut podařilo získat herní převahu a potrápit soupeřovu obranu.

Druhou třetinu začínali Karlovarští v oslabení, což ale nebyl žádný problém pro Richarda Zárubu, jenž se z pravého kruhu trefil nad Kubíkův bližší beton. Vyloučený hráč domácích se vrátil na led a za devatenáct sekund slavila Energie znovu. Lukáš Adámek zařídil puk pro Róberta Bača, jemuž se podařilo zmást gólmana – naznačil střelu a následně pálil pod horní tyčku. Tohle byla poslední střela, které čelil domácí gólman Jakub Kubík. Jeho místo v brněnské brance zaujal Matěj Rachůnek. A oba domácí brankáři se mohli za pár sekund radovat, jelikož Michal Kunc se prudkou ranou z pravého kruhu prosadil mezi Horákovy betony.

Kometu tato branka nabudila a její chuť ještě více umocnilo vyloučení hostujícího Kořána. I v oslabení ale Karlovy Vary opět zahrozily, když ujeli Jiskra s Křehlíkem. Podobnou akci pak předvedli také Adámek s Černým, ale radovali se Brněnští. V přesilové hře si puk z jednoho kruhu na druhý vyměnili Jakub Malý s Dominickem Vašíčkem, který bez přípravy poslal puk za přemisťujícího se gólmana. Následně svou individuální šanci zakončoval také Svozil a Brno se začalo tlačit do brankoviště.

Na tuto hru domácí plynule navázali i ve třetí dvacetiminutovce, kdy začali hrát aktivněji. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, rychlé přechody z pásma do pásma nabízely podívanou na gólové šance. Ke konci základní hrací doby měli domácí více ze hry a hnali se za vyrovnáním. Místo toto však třikrát nastřelili tyčku. Tři minuty před koncem to Kometa zkusila bez brankáře, ale marně. Všechny puky zastavila karlovarská obrana nebo gólman Horák.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla: Karlovy Vary nám daly lekci z produktivity, ze svých šancí daly čtyři góly. My máme mraky šancí na brankovišti, ale důraz jak na našem brankovišti, tak na brankovišti soupeře byl mizerný. Tohle nám prohrálo zápas, to byla alfa omega.

Václav Eismann: V první řadě si vážíme tří bodů proti kvalitnímu soupeři. Víc nás potěšilo vítězství než předvedný výkon. Ke třem bodům nás nasměrovaly kvalita našeho zakončení v první polovině utkání a výkon brankáře Horáka. Soupeře jsme pustili zpět do hry naší nedisciplinovaností a nekoncentrovaností, kdy jsme udělali hloupé fauly. Kometa toho využila a dostala se zpět do zápasu.