HC Energie Karlovy Vary

Dorost je stále ve formě, poradil si i s Hvězdou

Ohromující forma karlovarského dorostu přetrvává. Mladí energetici si v ELIOD Extralize dorostu připsali na své konto další tři body, když porazili Hvězdu Praha poměrem 4:1. Dvě branky včetně jedné vítězné vsítil Ondřej Príhoda.
ELIOD Extraliga dorostu, 10. kolo, so 12.10.2019
Hvězda Praha
Karlovy Vary
1:4
Branky a nahrávky: 27. Helikar (Kubas, Hron) – 2. Príhoda (Sýkora), 11. Príhoda (Kupčo), 18. Šmajda (Rymon), 45. Rymon (Kupčo).
Rozhodčí: Červenka – Hána, Dědek
vyloučení6:6
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku16:42
diváci35
Hvězda Praha: Sluka – Procházka, Sýkora, Vojta, L. Kubas, Hron, M. Kubas – Helikar, Potůček, Zajíc, Pírs, Jurak, Borodenko, Švadlák, Srb, Černý, Jelínek, Náhončík, Štefko
Karlovy Vary: Kubát – Zolnaj, Dorot, Houdek, Bulka, Hohl, Sýkora – Kupčo, Černý, Šmajda, Príhoda, Matas, Rymon, Botoš, Sapoušek, März

Komentář k utkání

Energetici na ledě pražské Hvězdy útočili na pátou výhru v řadě a atak na prodloužení vítězné série rozjeli ráně už v první třetině, kdy se trefili hned třikrát. Po 71 sekundách poslal hosty do vedení Ondřej Príhoda, stejný hráč pak navíc v čase 10:23 skóroval i podruhé, čímž navýšil vedení Karlových Varů již na dvě branky. To však ještě ze strany Západočechů nebylo v úvodní části vše, v polovině 18. minuty se totiž prosadil i Samuel Šmajda a hosté odešli do šaten s luxusním třígólovým náskokem.

Druhou třetinu značně ovlivnila častá vyloučení a když v rozmezí jedné minuty postupně usedli na trestnou lavici Černý a Botoš, naskytla se domácím velká příležitost v podobě přesilové hry pěti proti třem. Tu se také hráčů Hvězdy podařilo hned po čtrnácti sekundách využít, když v čase 26:54 skóroval Jan Helikar.

Energetici ale drama nepřipustili a i oni se dokázali prosadit v početní převaze. V klasické přesilovce pěti proti čtyře při vyloučení Pírse vrátil Západočechům tříbrankové vedení Dominik Rymon, který se prosadil již podesáté v szoně. Protože do konce třetí části už žádné další branky nepadli, odvezli si energetici z ledu Hvězdy všechny tři body za výhru 4:1.