HC Energie Karlovy Vary

Junioři zapsali další výhru, v pátek to odnesla Jihlava

Juniorský tým měl ve svém nevyzpytatelném programu na pořadu dne další domácí zápas, k němu dorazila jihlavská Dukla. Domácí byli před utkáním mírným favoritem a to také potvrdili. Dvě třetiny se týmy přetahovaly o výsledek, energetici nakonec rozhodli až ve třetí třetině, kdy zasadili tři branky. Osobním výkonem se blýskl Vít Jiskra, který zapsal hned čtyři kanadské body, dvakrát se střelecky prosadil Adam Křemen.
Juniorská liga Akademií, 7. kolo, pá 25.9.2020
Karlovy Vary
Jihlava
5:2
0:1, 2:1, 3:0
Branky a nahrávky: 22. Křemen (Jiskra), 30. Jiskra (Benda, Novotný), 43. Šmajda (Seidler), 55. Sapoušek (Jiskra), 59. Křemen (Jiskra) – 16. Rauš (Zedek), 40. Rauš.
Rozhodčí: Zubzanda – Juránek, Baxa
vyloučení1:4
využití1:0
střely na branku44:21
diváci83
Karlovy Vary: Horák – Bulka, Tureček, Benda, Cestr, Pohanka, Vogel – Adámek, Novotný (C), Rozhon – Jiskra, Sapoušek, Křemen – Seidler, Stejskal, Šmajda – Remeš
Jihlava: Krejčí (Maláč) – Rašín, Zeman, Zedek, Piskač, Smolko, Kerber – Fiala, Juda (C), Čermák – Vyvial, Rauš, Pavelec – Zdarsa, Melenovský, Kravec – Barák, Malenovský.

Komentář k utkání

Karlovarští junioři nastoupili v pátek večer ke svému již sedmému letošnímu zápasu. Soupeřem jim byla jihlavská Dukla, která se před zápasem nepyšnila nijak úschvatnou formou. Do zápasu vstoupili o dost lépe domácí hokejisté, kteří se od prvních minut tlačili do útočného pásma a snažili se vytvářet si šance. Měli velikou územní převahu, drželi kotouč častěji na hokejkách, nevedlo to ale k výraznějším akcím. V deváté minutě se dostal do zakončení z úhlu Rozhon, střela mu ale nesedla. O minutu později zakončoval přečíslení dvou proti jednomu Šmajda, ani on ale neuspěl. Poté přišel rozhodující okamžik, když byl vyloučen Adam Rauš. Ten nejen že přečkal dvě minuty na trestné lavici, ale ihned jak z ní naskočil na led, dostal přesný pas, ujel obráncům a zakončil přesnou střelou. Jihlava se tak dostala i trochu šťastně do vedení, ačkoliv měla za celou třetinu podstatně méně šancí.

Jihlavští naskočili do druhé periody značně aktivněji, což jim nebylo nijak extra platné. Energetici totiž využili hned první větší šanci ve druhé části a podařilo se jim vyrovnat, zásluhu na tom měl střelec Adam Křemen. Domácí měli herní i územní převahu nadále, pomohly jim k tomu i další dvě jihlavská vyloučení. Po tom druhém se dokonce domácí dostali do vedení, když se před brankou nejlépe zorientoval Vít Jiskra a doklepl puk do odkryté sítě. Hosté nadále neměli moc štěstí, puk jim často odskakoval od hokejek, odrážel se navíc většinou k domácím. Velikou zásluhu na dosavadním výsledku měl také hostující brankář Krejčí, který až na pár chyb v rozehrávce předváděl výborné zákroky. Jeden z nich si připsal i v poslední minutě. Už to vypadalo, že Adámek nadělí Jihlavě branku do šatny, stalo se tak ale nakonec na druhé straně. Adam Rauš získal puk v útočném pásmu a svižnou střelou propálil Horáka, pár vteřin před sirénou tak bylo opět vyrovnáno.

Stejně jako ve druhé třetině měli domácí výborný vstup, aktivita a chuť vstřelit branku byla veliká, což se jim i podařilo. Do přečíslení se totiž dostal Samuel Šmajda, který vzal zakončení na sebe a trefil se krásně pod víko. Pro karlovarské to znamenalo psychické posílení a pro Jihlavu hromadu práce. Jihlavští se snažili hodně povzbuzovat a vzájemně hecovat, mnoho malých chyb je ale nepouštělo k vytvoření souvislejšího tlaku. Domácí ani nefaulovali, takže nepřišla možnost přesilové hry. Energetici se v závěru trochu stáhli a dávali si pozor na vlastní modrou čáru, přes kterou se jihlavským hokejistům přecházelo jen velmi těžko. Na druhé straně stačila domácím jedna akce, aby vstřelili čtvrtou branku. Po Jiskrově bekhendové střele se dostal k dorážce Robin Sapoušek a nemýlil se. Hosté to v závěru ještě zkoušeli bez brankáře, přineslo to však jen další inkasovanou branku, trefil se Adam Křemen.

Ohlasy trenérů

Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): Vítězství si velmi vážíme, jelikož to bylo vydřené proti zarputilému soupeři. Naše hra byla kostrbatá, nedařilo se nám co se týče kvality řešení situací tak, jak bychom si představovali. Vzhledem k tomu, co se dělo v týdnu, kolik jsme měli absencí, tak to mělo nějaký logický základ. Jsme hlavně rádi, že se nám podařilo zápas překlopit na naší stranu a řekl bych vyloženě urvat.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Nemůžeme klukům upřít bojovnost a nasazení, domácí ale bohužel předvedli to samé a navíc k tomu přidali šikovnost, také o něco větší důraz v předbrankovém prostoru. Málo jsme se tlačili do brány, počet střel tomu odpovídá. Pořád jsme hledali nějaké jiné zakončení, nebrali jsme to na sebe. Výsledek odpovídá tomu, co se dělo na ledě. Gratulujeme soupeři.

Související články