HC Energie Karlovy Vary

Junioři porazili Duklu a z Moravy vezou tři body


Ve druhém venkovním duelu nastoupili karlovarští junioři proti Dukle Jihlava. Jihlavským mladíkům v utkání chyběli brankář Filip Maláč a útočník Jonáš Jungwirth, kteří byli povoláni do a-týmu. I přesto bojovali statečně, ale doplatili na oslabení a to i přes to, že v tom svém posledním připravili zhruba půl minuty před koncem Adama Dybala o čisté konto. Energetici si z Moravy nakonec vezou tři body a jsou díky nim zpět v čele tabulky extraligy juniorů.
DHL Extraliga juniorů, 24. kolo, po 21.11.2022
Jihlava
Karlovy Vary
1:4
0:2, 0:2, 1:0
Branky a nahrávky:60. Peš (Tomšík) – 14. Krajčík, 20. Adámek (Kočí, Sapoušek), 29. Sapoušek (Adámek, Dorot), 33. Dorot (Adámek) .
Rozhodčí: Čuňočka, Maršálek – Král, Viskot
vyloučení9:3
využití0:2
oslabení1:0
střely na branku25:36
diváci122
Jihlava: Černý (Pulda) – Vovsík, Číhal, Šabatka, Ludvík, Matějíček, Tomšík, Vandas, Chvátal – Rauš, Broš, Pavelec – Peš, Kravec, Modl – Bulík, Klapica, Sojka – Kudrna, Coufal
Karlovy Vary: Dybal (Pavlovic) – Krajčík, Bulka, Dorot, Tůma, Kočí, Vogel, Anton – Rybář, Šlechta, Kusak – Botoš, Skuhravý, Sopoušek – Váňa, Adamec, Menc – Varvařovský, Handl, Pastor

Komentář k utkání

Na otevření skóre si diváci v Moravských Budějovicích počkali až do čtrnácté minuty, kdy se proti Adamovi Černému prosadil Filip Krajčík. Gól do šatny a to doslova, neboť ho vstřelil tři sekundy před sirénou, poslal jihlavským Matyáš Adámek, kterému sekundovali Matteo Kočí a Robin Sapoušek. Energetici touto brankou využili početní výhodu, kterou získali poté, co byl na trestnou lavici poslán Daniel Pavelec za nedovolené bránění.

Početní výhodu karlovarští mladíci zužitkovali i v deváté minutě druhé části a trvalo jim to pouze dvacet šest sekund. Tentokrát střílel Robin Sapoušek, kterému nabil Matyáš Adámek. I čtvrtá branka energetiků padla v nestandardním počtu hráčů. Tentokrát to bylo ve hře čtyři na čtyři a střelcem byl Ondřej Dorot, který si u předchozí branky energetiků připsal asistenci. U čtvrté branky karlovarských opět asistoval Matyáš Adámek.

Třetí třetinu začali jihlavští v útoku. Ve čtvrté minutě Adam Dybal měl co dělat, aby ukočíroval skákavý puk, ale nakonec si poradil. I v této části se několikrát vylučovalo na obou stranách. Jednu chvíli hráli energetici čtyři proti třem, ale oba týmy svá oslabení ustály. Karlovarští několikrát svého soupeře zamkli v pásmu, ale další gól se jim přidat nepovedlo. Zhruba minutu a půl před koncem získali ještě jednu početní výhodu, ale stejně jako předtím oni, tak i jihlavští udeřili v oslabení. Adama Dybala o čisté konto připravil v čase 59:23 Hynek Peš, který se k brance dostal přes bránící hráče a v pádu stihl ještě poslat puk do branky.