HC Energie Karlovy Vary

Dorostenci tvrdě narazili, v Boleslavi vysoko padli

Po vítězném vstupu do nadstavby extraligy dorostu narazili mladí energetici na mladoboleslavské Bruslaře. Ti jejich branku zasypali čtyřiceti pěti střelami a osm z nich skončilo za zády Michala Oršuláka. Pod jedinou branku energetiků se podepsal Viktor Wardas, kterému sekundoval Vít Záhejský, nejproduktivnější hráč základní části. V sobotu karlovarské mladíky čeká duel s Bílými Tygry.
Extraliga dorostu, II. 3, pá 2.12.2022
Ml.Boleslav
Karlovy Vary
8:1
1:1, 2:0, 5:0
Branky a nahrávky: 14. Hurt (Vojáček, Kurka), 32. Vojáček (Král), 33. Trefil (Beran), 41. Vojáček (Král), 45. Lev (Trefil, Král), 48. Lev (Král, Fišer), 56. Hurt, 60. Vojáček (Beran) – 10. Wardas (Záhejský) .
Rozhodčí: Folk – Kettner, Beneš
vyloučení5:5
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku45:24
diváci69
Ml.Boleslav: Vystrčil (Císař) – Šilhavý, Křivánek, Fišer, Průšek, Kovář – Trefil, Hurt, Beran, Kurka, Kristek (A), Steklý, Lev, Král (C), Vojáček, Šindelář (A)
Karlovy Vary: Oršulák (Kříž) – Postl O. (A), Postl D., Pelikán, Magner, Mähler (C), Dyk – Kožík, Wardas, Dobřemysl, Slavík, Šilhan, Záhejský, Poizl

Komentář k utkání

Energie se do tempa dostala velmi rychle, když se už po dvou minutách hry dostala do početní převahy. Vyloučení Šilhavého mohl potrestat Záhejský, který dostal pas na pravou stranu a měl před sebou už jen Vystrčila. Nejproduktivnější hráč dorostenecké extraligy mířil chytře na vzdálenější tyčku, ale domácí gólman byl rychlejší a betonem zasáhl. Ani Bruslaři pak nevyužili přesilovku a poté už začaly padat góly. První se trefili hosté, kteří v čase 9:34 využili poměrně nenápadnou šanci. Záhejský přihrál od pravého mantinelu před branku, kde stál připravený Viktor Wardas, o jehož hůl se puk otřel a skončil za Vystrčilem. Mladoboleslavští přidali a ve 14. minutě vyrovnali. Nejprve se mohl trefit Vojáček, který dostal puk k levé tyči, jenže Oršulák jeho zakončení vytáhl mimo tři tyče. Následně střílel Kurka a Oršulákovi kotouč vypadl, čehož využil důrazný Jan Hurt, který tak vyrovnal.

První minuty druhé periody silně připomínaly první dějství, znovu se ani jednomu z týmů nepodařilo využít své přesilovky. V té karlovarské dokonce obránci při rozehrávce namazali domácímu Kristkovi, jenž tváří v tvář Oršulákovi trefil připravenou vyrážečku. Na druhé straně poté Dyk zazvonil na tyč boleslavské klece a při následném návratu do obrany fauloval. Bruslaři dokázali přesilovku využít, když Král rozjel Matěje Vojáčka. Ten z levého kruhu trefil prostor u pravé tyčky a domácí vedli. Uběhlo 41 sekund a už to bylo 3:1. Beran s pukem projel do útočné třetiny a od pravého mantinelu poslal přesnou žabičku za obranu, kam si najel Marek Trefil, který celou akci zakončil bekhendovým blafákem.

Ve třetí třetině už se pak hrálo víceméně jen na jednu branku. Už ve 41. minutě Bruslaři odskočili na rozdíl tří branek. Nástřel Krále změnil směr o hůl Matěje Vojáčka, pro kterého to byl druhý gól v zápase. Chvíli na to se do dobré šance dostal taky Beran, jehož střelu dokázal Oršulák vyrazit. Ve 45. Minutě už ale znovu kapituloval. Trefil rozjel Jakuba Lva a ten si s pukem dojel až před branku a pohodlně karlovarského gólmana překonal. Neuběhly ani čtyři minuty a Jakub Lev přidal další gól. Tentokrát ze slotu dorazil do branky střelu Krále. Další gól přidal Jan Hurt, jenž o několik sekund později netrefil prázdnou branku, což ho dlouho nemuselo mrzet. Nakonec povedenou třetí periodu zakončil třetím gólem v zápase Matěj Vojáček, který před brankou tečoval nahození Berana.

Ohlasy trenérů

David Vrbata (BK Mladá Boleslav): Dnes jsme spokojení s druhou a třetí třetinou, kdy ten hokej z naší strany vypadal slušně. V úvodu utkání to nebylo podle našich představ, což pak kluci slyšeli i v kabině a já myslím, že si to vzali k srdci. Druhá a třetí třetina pak byla z herního hlediska i produktivity dobrá.

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): Myslím si, že jsme utkání začali výborně. Vlastně první půlku zápasu jsme hráli dobře na kotouči, měli jsme i dobrý pohyb a vytvořili jsme si gólové šance. Bohužel jsme ty šance nedokázali využít. Potom jsme soupeři nahráli na dva, tři góly a ten to samozřejmě využil. Místo toho abychom zapli, tak někteří hráči přestali hrát a začali se litovat. Bohužel ten výsledek takhle dopadl, ale já doufám, že se z toho poučíme a v Liberci předvedeme něco jiného.