HC Energie Karlovy Vary

Dorost porazil Mladou Boleslav a vede sérii!

Skvělý začátek čtvrtfinále play-off Extraligy dorostu mají za sebou energetici. Ti v prvním duelu porazili ve vyrovnaném utkání Bruslaře 3:1. Další náskok si mohou Karlovarští vybojovat již zítra opět na domácím ledě, tentokrát od 13:00.
Extraliga dorostu, ČF1, pá 17.3.2023
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
3:1
0:0, 1:0, 2:1
Branky a nahrávky: 29. Záhejský (Galnor), 44. Záhejský, 60. Galnor – 59. Lisler (Hlinský, Steklý)
Rozhodčí: Battěk, Šmika – Kučera, Baxa
vyloučení6:4
využití0:0
oslabení1:0
střely na branku24:30
diváci135
Karlovy Vary: Ebenstreit (Oršulák) – Mähler (C), Kůrka, Cipko, Postl (A), Pelikán – Zeman, Poizl, Pastor (A), Čihař, Wardas, Galnor, Váňa, Slavík, Záhejský, Dyk
Ml.Boleslav: Vystrčil (Císař) – Průšek, Křivánek, Šilhavý, Kubíček (A), Hlinský (A), Kovář – Konobelj, Beran, Král, Trefil, Steklý, Hurt, Vojáček, Kristek, Šindelář (C), Lisler, Kurka

Komentář k utkání

Úvodní třetina byla velice vyrovnaná a spíše rozehřívací. Kotouče se po prvním vhazování zmocnili Bruslaři, kteří se hned vydali před Ebenstreita. Po chvilce si puk převzali energetici a zamířili s ním přes středním pásmo. Zde se naskytla první karlovarská příležitost, kterou chtěl z pravého kruhu zakončit Lukáš Slavík. Jeho střela ale proletěla kolem branky. Na druhé straně zkusil štěstí Matěj Vojáček, ale i on minul branku. Ve čtvrté minutě přišlo vyloučení hned na obou stranách. David Poizl si šel odpyka trest za hákování, jeho soupeř Patrik Král zase za krosček. Ve hře čtyři na čtyři se podařilo usadit se před karlovarskou brankou Bruslařům. Energetici však bránili soupeři k vytvoření útočné kombinace. V 16. minutě se dostali hosté do přesilové hry, kterou i po větší šanci Rostislava Šilhavého od modré nedokázali využít. Dvě minuty před koncem se do hry pět na čtyři dostali i energetici, ani těm se však po nátlaku nepodařilo skórovat. I přes velkou snahu na obou stranách, se tak nepodařilo ani jednomu z týmů vstřelit branku.

Druhá dvacetiminutovka už byla o něco živější a zajímavější. Hned po vhazování se před Vystrčilem usadili energetici, kteří začali vytvářet nátlak na mladoboleslavskou branku. Karlovarští se se ve 25. minutě dostali opět do přesily, kdy si na trestnou lavici usedl Vojtěch Beran za vysokou hru. Energetikům však stačí být na ledě ve čtyřech. Ve 28. minutě se otevřely dveře trestné lavice Viktoru Wardasovi za sekání. Karlovarští se však dokázali rychle přesunout před Vystrčila, na kterého po 45 vteřinách od trestu vystřelil Vít Záhejský. Jeho střela skončila pod horní tyčkou. Od tohoto momentu se Bruslaři semkli a začali vyvíjet tlak na karlovarskou bránu. Ve 36. minutě předvedl neskutečný výkon v brance Adam Ebenstreit, který při první střele skončil na břiše. Tuto chvíli chtěl využít Vojtěch Steklý, jeho střela ale skončila na boku sítě. Do této střely zkusil vyhodit Ebenstreit hokejku, bez které nakonec zvládl vyrazit i třetí střelu. Necelé dvě minuty před koncem se Energie dostala opět do oslabení, ve kterém zkusil skórovat Vojtěch Čihař. Vystrčilovy betony však byly rychlejší.

Minutu po prvním vhazování v poslední části, šel na trestnou lavici Matěj Zeman za držení. I toto oslabení si energetici pohlídali. Ve 44. minutě ujížděl na Břetislava Vystrčila sám Jakub Galnor, který byl ale hákován a bylo tak nařízeno trestné střílení. To dokázal proměnit opět Vít Záhejský a Karlovarští se dostali do dvoubrankového vedení. V dalších minutách vyvíjeli větší nátlak Bruslaři, kteří zasypali Ebenstreita několika střelami. V 52. minutě se Karlovy Vary dostali opět do oslabení, ve kterém však dokázali minutu utiskovat mladoboleslavskou branku. Dvě vteřiny před koncem oslabení, se dostal do úniku Vít Záhejský. Jeho střela ale byla včas odražena betonem. Po této střele obklíčili karlovarskou branku Bruslaři, kteří nenechali Adama Ebenstreita v klidu. Tři minuty před koncem si tým z Mladé Boleslavi vzal oddechový čas a vyrazil na led v šesti. V 59. minutě jim tento risk přinesl branku. Z mezikruží vyslal dělovku Oskar Lisler, kterou nestihl karlovarský gólman včas zachytit. Bruslaři sice dokázali snížit, Karlovarští však stačili necelých dvacet vteřin před koncem zpečetit jejich výhru střelou do prázdné branky. Toho se ujal Jakub Galnor, kterému se povedlo ukořistit si kotouč a zakončit.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): Bylo trochu nervózní utkání z obou stran. Bylo to hodně upracovaný, takový play-offový utkání, jaké by mělo být. Nám se to podařilo rozhodnout v oslabení, kdy to Vít Záhejský poslal do víka. Poté jsme dali branku v tom trestném střílení. Ke konci to zdramatizovali, tam to bylo hodně těžké. Nicméně Jakub Galnor jim to tam poslal do prázdné. My jsme rádi za jeden bod a zítra se začíná znovu od nuly.

Jan Hanzlík (BK Mladá Boleslav): Trochu těžce se to hodnotí. Ty tři góly jsme si bohužel dali sami. Karlovarští hráli, měli dobrou disciplínu, hráli dobře na puku. My jsme si vytvořili ve druhé třetině tři, čtyři šance. Gól jsme ale nedali. Paradoxně jsme prohráli zápas ve své přesilovce.

Související články