HC Energie Karlovy Vary

Radost vystřídal smutek. Dorost padl ve druhém zápase s Mladou Boleslaví

Druhý čtvrtfinálový zápas nevyšel karlovarským mladíkům úplně podle jejich představ. Energetici nenašli recept na pozorného Břetislava Vystrčila. Jediným střelcem, který proti němu uspěl byl obránce Pavol Cipko. To však na další výhru nestačilo. Energetici se teď musí z této porážky oklepat a v úterý v Mladé Boleslavi, kam se série za stavu 1:1 přesouvá, ukázat znovu svou bojovnost a odhodlání jít za vítězstvím.
Extraliga dorostu, ČF2, so 18.3.2023
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
1:5
0:0, 1:2, 0:3
Branky a nahrávky: 32. Cipko (Váňa) – 23. Lisler (TS), 33. Steklý (Lisler, Hlinský), 50. Vojáček (Šilhavý, Hurt), 52. Vojáček (Lisner), 59. Vojáček.
Rozhodčí: Petružálek, Žižka – Kokrment, Goltsch
vyloučení7:6
využití0:2
oslabení0:0
střely na branku36:32
diváci140
Karlovy Vary: Ebenstreit (Oršulák) – Mähler (C), Kůrka, Cipko, Postl (A), Pelikán – Zeman, Poizl, Pastor (A), Čihař, Wardas, Galnor, Váňa, Slavík, Záhejský, Dyk
Ml.Boleslav: Vystrčil (Císař) – Průšek, Křivánek, Šilhavý, Kubíček (A), Hlinský (A), Kovář – Konobelj, Beran, Král, Trefil, Steklý, Hurt, Vojáček, Kristek, Šindelář (C), Lisler, Kurka

Komentář k utkání

Už v první minutě musel zasahovat Adam Ebenstreit proti střele Rostislava Šilhavého, který pálil od modré. V oslabení se k brance soupeře vydal Matěj Zeman, ale pod nohy se mu připletl Adam Hlinský, který nakonec zastavil až v brance, kterou posunul. Šrám na Ebenstreitův beton přidal krátce před koncem početní výhody David Šindelář. Jen tak tak se stihl karlovarský gólman přesunout, aby zabránil dorážce do prázdné branky po střele Jáchyma Průška. Na pozorného Břetislava Vystrčila nestačil Vojtěch Čihař a chvíli poté ani Matěj Zeman.

Ke konci třetiny začalo na ledě přituhovat a oba týmy strávily hodně času v útoku. Oba gólmani však své branky hájili bezchybně a tak s prázdnou museli pozice vyklidit David Šindelář, kterého zastavil beton a Rostislav Šilhavý, jehož střelu zlikvidoval Ebenstreit svou holí. Na druhé straně před Vystrčilem neuspěli Matěj Zeman a Vít Záhejský. První třetina tak, stejně jako v předchozím zápase skončila bez toho, aby padla branka.

A stejně jako v předešlém utkání bylo i v tomto ve druhé třetině nařízeno trestné střílení, tentokrát proti domácímu týmu a i tentokrát se exekutor nemýlil a Oskar Lisner, poslal svou střelou Bruslaře do vedení - 0:1. Srovnat se nepodařilo Davidovi Poizlovi, když i on byl zastaven gólmanem hostů. Napilno měl také Ebenstreit. Pozorného Vystrčila překvapil v čase 31:09 svou dělovkou od modré Pavol Cipko, k němuž dorazil kotouč od Vojtěcha Váni těsně po vhazování - 1:1. Pár sekund na to už byla Vystrčilova branka opět uzavřena, o čemž se přesvědčil Tobiáš Pastor. Jedenáct sekund po jejím začátku využil početní výhodu Vojtěch Steklý - 1:2. Další pokusy Bruslařů Ebenstreit zneškodnil. Stejně tak si Vystrčil poradil se střelami Matěje Zemana a Pavola Cipka. Třetina tak skončila za stavu 1:2.

Ani v poslední třetině se energetikům nedařilo obelstít gólmana Bruslařů. Zklamání Tobiáše Pastora poté co jeho parádní dělovka od modré skončila ve Vystrčilově lapačce bylo skoro hmatatelné. Úspěšní nebyli v úvodu třetiny ani hostující hráči, jejich střely většinou končily na Ebenstreitových betonech jako třeba v případě Adama Kurky. Vystrčila nenachytal svým nahozením ani Ondřej Postl. Po této šanci už otěže zápasu pomalu začali přebírat hosté. Nejprve se jim naskytla skoro minutu a půl dlouhá dvojnásobná početní výhoda. Tu energetici s vypětím všech sil ubránili, přičemž jednu trojku drželi Bruslaři zamčenou před brankou poměrně dlouho.

Ačkoliv energetici přečkali dvojnásobné oslabení, tak inkasovali ve chvíli, kdy byli na ledě ve čtyřech. V čase 49:10 poslal kotouč do rohu karlovarské branky Matěj Vojáček - 1:3. V následujících minutách se oba týmy nemohly na delší dobu uchytit na kotouči. Ten nakonec v čase 51:34 vyplaval před Matějem Vojáčkem v kruhu a ten ho okamžitě poslal kolem vzdálenější tyčky do branky - 4:1. Po polovině třetiny se energetici stále častěji dostávali na dostřel Vystrčilovy branky, ale ten držel jako skála. Nehnula s ním střela Nicka Mählera z kruhu a ani dělovka Vojtěcha Čihaře. Jakub Galnor mohl jen sledovat jak jeho tutovka díky Vystrčilově holi končí v ochranné síti. Tečku za druhým čtvrtfinálovým utkáním v čase 58:40 udělal Matěj Vojáček trefou do prázdné branky, čímž si zkompletoval hattrick a rozhodl o výhře Bruslařů. Série se tak přesouvá do Mladé Boleslavi za stavu 1:1.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary):

Dnes to byl od nás, skoro bych řekl odevzdaný zápas. Nebylo tam to play-off nasazení. Takové to chtění, prostě to nebylo dobré celkově od začátku do konce. I když tam pak nějaká šance byla nějakého zlomu, ale to bylo strašně málo. My víme, že takhle hrát další zápas už prostě absolutně nesmíme, pokud chceme postupovat dál. Další zápas začíná 0:0 a budeme se snažit urvat alespoň jeden zápas v Boleslavi.

Jan Hanzlík (BK Mladá Boleslav):

Myslím si, že jsme si dnes konečně pomohli přesilovkami, kdy jsme dali dva góly a rozhodovalo se asi v té druhé třetině. Pasáž, kdy to bylo nahoru dolu, vyrovnaný zápas a my jsme ho otočili o ty dva góly a pak už jsme tu třetí třetinu sehráli dobře. Čekám vyrovnanou sérii, protože karlovarští hrají velmi dobře, hodně nás napadají a my s tím máme velké problémy. Vrací se série k nám domů a uvidíme.

Fotogalerie